Hlavní obsah

Legenda se rozjela a zvedala diváky ze sedadel. Talent si splní sen a doufá, že nedostane školení

Semifinálová utkání na právě probíhajícím turnaji v Miami nabídnou střet generací. Uspěje dravé mladí, nebo zkušené legendy? Ať už to dopadne jakkoliv, všichni očekávají skvělou podívanou. „Rád hraji proti mladým soupeřům,“ přijímá výzvu dvacetinásobný grandslamový vítěz, Roger Federer. Ten se utká s Denisem Shapovalovem, kterému ještě devatenáct let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer vyřadil Kevina AndersonaVideo: sntv

 
Článek

Roger Federer je o osmnáct let starší než Shapovalov, s nímž se poměří o první vstupenku do finále. Osmnáctiletý talent Felix Auger-Aliassime si pak zahraje ve druhém semifinále proti třiatřicetiletému obhájci titulu Johnu Isnerovi. Všichni kvůli tomu hovoří o střetu generací. „Myslím, že tady máme s Johnem zajímavý los, mladé kluky,“ prohlásil Federer na webu ATP.

„Budeme hrát proti nejtalentovanějším mladíkům na okruhu. Jsou také hodně dobří. Všichni hráči v teenagerském věku jsou nebezpeční. Nemají sice tolik zkušeností, ale po kurtu létají. To je dělá nepříjemnými soupeři,“ vysvětloval legendární Švýcar. „Jinak jsou ale milí. Rád hraju proti mladým tenistům a na tenhle zápas se těším.“

„S Denisem jsem ještě nikdy nehrál. Má skvělé údery. Líbí se mi především jeho forhend,“ ocenil přednost soupeře Federer, který si ve čtvrtfinále poradil s Kevinem Andersonem 6:0, 6:4. Některé parádní výměny zvedaly diváky ze sedadel.

Nažhavený na zápas je i Shapovalov a doufá, že ho bývalá světová jednička nebude také na kurtu školit. „Čeká mě zápas, na který jsem se celý život těšil,“ přiznal mladík, který je v žebříčku na dvacátém třetím místě a pozici si ještě vylepší. „Když se střetnete se svým idolem v semifinále takovéhleho turnaje, je to splněné přání,“ dodal Shapovalov, že už před utkáním může být vlastně spokojený, protože přijde vytoužený zážitek.

Reklama