Hlavní obsah

Bývalá světová jednička má opět raketu v ruce. Bude odrazovým můstkem k návratu čtyřhra?

Praha

Dokáže to? Uvidíme trojnásobného grandslamového vítěze ještě někdy v akci? Je to možné. Andy Murray se na sociálních sítích pochlubil videem, na němž po nedávné operaci kyčle opět drží raketu v ruce a pinká si s míčkem o tenisovou zeď. „To je začátek,“ napsal Murray a potěšil tak své fanoušky.

Andy Murray se poprvé po operaci objevil na kurtuVideo: Reuters

 
Článek

I když ještě nedávno Andy Murray říkal, že start na jeho oblíbeném Wimbledonu je méně než padesátiprocentní, svého přání si zahrát a rozloučit se tam se svou úspěšnou kariérou se jen tak nevzdává. Necelé tři měsíce po operaci kyčle vzal do ruky raketu a šel si s míčkem zapinkat o tenisovou zeď. Zkusil si bekhend i forhend a svým fanouškům při shlédnutí tohoto videa jistě udělal radost „To je začátek,“ napsal na sociální sítě Murray.

První zákrok s bolavou kyčlí absolvoval Murray loni, avšak problémů se nezbavil. Zkusil sice odehrát několik turnajů, kvůli neustálým bolestem ale letos před Australian Open oznámil, že bude muset odejít do důchodu. V lednu podstoupil další operaci, při níž dostal kovovou náhradu.

O několik týdnů později jednatřicetiletý Murray oznámil, že necítí žádnou bolest, avšak o tom, jestli a kdy se vrátí na kurty, nechtěl spekulovat. „Jestli budu moci ještě hrát tenis, tak to bude skvělé. Pokud to nepůjde, tak i to, že už nekulhám a zase můžu chodit bez bolesti, mě dělá šťastným,“ prohlásil tehdy v britských médiích. Na sociální sítě průběžně dával fotografie, jak se učí chodit, jak pilně rehabilituje, plave a maká v posilovně.

V jeho návratu na kurty ho také hodně podporuje slavný deblista Bob Bryan, který se po stejné operaci k tenisu vrátil. Avšak čtyřhra je přeci jen o menší zátěži. „Nikdo ještě tenhle zákrok nepodstoupil, aby hrál dvouhru. Mezi singlem a deblem je obrovský rozdíl. Je tu možnost, že si vše zkusím ve čtyřhře, že bude odrazovým můstkem,“ dodala bývalá světová jednička.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori