Hlavní obsah

Návrat jako z pohádky. Jsem nadšená, že zase můžu hrát. Tyhle pocity mi chyběly, líčila dojatá tenistka

Charleston/Praha

Takový návrat na kurty nečekala. Když odehrála poslední vítězný míč, upustila raketu na zem, schovala obličej do dlaní a rozplakala se dojetím. Shelby Rogersová se po roční pauze zaviněné zraněním kolena vrátila na kurty tím nejlepším možným způsobem, když v úvodním kole turnaje v Charlestonu porazila Jevgeniji Rodinovou 6:4 a 6:2.

Foto: Andrew Whitaker, ČTK/AP

Shelby Rogersová neskrývala po zápase slzy dojetí

Článek

„Je to jako pohádka, že?“ usmívala se po vítězném návratu Shelby Rogersová. Se svými pocity se svěřila webu WTA. „Jsem šťastná, že jsem vyhrála. Jsem tak nadšená, že už zase můžu hrát tenis. Nervy, adrenalin, vzrušení, to všechno mi tolik chybělo. Nic takového mimo kurt nezažiju,“ prohlásila šestadvacetiletá tenistka, která se vrátila po roční pauze zaviněné zraněním kolena.

To si zranila loni na turnaji v Indian Wells. „Pamatuji si, jak jsem tehdy vůbec nechtěla opustit kurt, protože jsem věděla, že je s kolenem něco špatně,“ vyprávěla americká hráčka s tím, že po neúspěšné léčbě musela podstoupit operaci. „Už jsem z toho byla šílená, jak jsem mohla jen ležet, nebo sedět.“

Když už pak rehabilitovala, začala se věnovat i svým dřívějším zálibám. „Hrála jsem na klavír a chodila na golf. Také jsem absolvovala několik kurzů a začala se věnovat psychologii,“ prozradila bývalá osmačtyřicátá hráčka světa, která je také ráda, že její návrat vyšel právě na turnaj v Charelstonu, kde žije.

„Bylo to správné načasování. Když jsem se sem hlásila, říkala jsem si, že bych už mohla být připravená. Jsem vděčná, že jsem obdržela divokou kartu,“ líčila tenistka. Po výhře nad osmašedesátou hráčkou světa Jevgenijí Rodinovou, čeká na Rogersovou bývalá světová pětka Jelena Ostapenková.

Reklama