Hlavní obsah

Tenisová kráska chystá další comeback. Podívejte se, jak maká, aby se vrátila mezi elitu

Los Angeles/Praha

Letos odehrála jen tři turnaje, z toho ze dvou musela kvůli zranění odstoupit. Pětinásobná grandslamová vítězka neprožívá na kurtech zrovna nejlepší období. Maria Šarapovová po odpykání trestu za doping zatím nenavázala na své předchozí úspěchy a mohou za to i její časté zdravotní trable. Teď už však zase tvrdě maká na svém dalším návratu.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová.

Článek

Když se před dvěma roky Maria Šarapovová vracela na kurty po odpykání trestu za užití zakázané látky meldonium, doufala, že naváže na své předchozí úspěchy. Hned na prvním turnaji se jí podařilo dostat se až do semifinále a na konci sezony pak do své bohaté sbírky přidala titul z Tchien-ťinu.

Avšak to byl zatím její poslední titul. Od loňska totiž ruská tenistka hodně laboruje se zraněními. Pokaždé, když už to vypadalo, že se dostává do formy, zase si něco poranila. Po US Open se rozhodla předčasně ukončit sezonu, aby se na tu letošní dala pořádně dohromady. Ale zatím to tak nevypadá.

Jednatřicetiletá hráčka se letos na kurtech objevila jen v lednu na třech turnajích. Ze dvou se však musela kvůli zraněním odhlásit. V Šen-čenu vzdala ve čtvrtfinále Aryně Sabalenkové kvůli bolevému stehnu. Australian Open sice zvládla, z dalšího turnaje v Petrohradu ale před osmifinále odstoupila.

V únoru se pětinásobná grandslamová vítězka podrobila menšímu zákroku s ramenem, které jí delší dobu limitovalo. Nyní hlásí bývalá světová jednička další návrat. V Kalifornii už tvrdě maká na fyzičce a pokud vše půjde podle plánu, ráda by se za necelé tři týdny představila na turnaji ve Stuttgartu, kde obdržela divokou kartu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články