Hlavní obsah

Zahraje si ještě? Další bývalý hráč elitní stovky je podezřelý z korupce

Praha

Další skandál na obzoru. Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) pozastavila s okamžitou platností činnost bývalému devětašedesátému hráči světa. Joao Souza je dalším hráčem, který je vyšetřován kvůli podezření, že ovlivňoval výsledky. Třicetiletý Brazilec nejspíš manipuloval se zápasy na turnajích nižší kategorie.

Foto: Profimedia.cz

Joao Souza.

Článek

Jednotka pro bezúhonnost tenisu má v poslední době hodně napilno. Loni potrestala řadu elitních i méně známých tenistů zákazem činnosti a udělila jim i dosti vysoké pokuty. Skandály však pokračují dál. TIU si nyní posvítila na Joao Souzu, kterému před pár dny s okamžitou platností dočasně pozastavila činnost.

Brazilský tenista je podezřelý z korupce a ovlivňování výsledků. „Pan Souza má zakázáno soutěžit, nebo účastnit se jakékoliv akce, která je pořádána řídícími orgány tenisu, a to po celou dobu suspendace,“ stojí v prohlášení Jednotky pro bezúhonnost tenisu, která nyní bude případ vyšetřovat.

Joao Souza byl před čtyřmi lety v žebříčku na devětašedesátém místě, nyní mu však patří čtyři sta čtvrtá pozice. Třicetiletý hráč v posledních letech objíždí challengery a turnaje  kategorie Futures. Na okruhu ATP se zatím naposledy objevil loni v březnu, kdy se v Miami pokoušel z kvalifikace probojovat do hlavní soutěže. Avšak nepodařilo se mu to.

Jeho podezření z porušení protikorupčního programu se tak s největší pravděpodobností týká právě zápasů na turnajích nižší kategorie. Souza loni vyhrál čtyři Futures, letos až na jedno semifinále většinou na těchto turnajích nepřešel ani přes druhé kolo. Teď se může nechat překvapit, s jakým verdiktem TIU přijde.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová