Hlavní obsah

Český tenista ho vydráždil k nepříčetnosti. Hvězdný vztekloun lámal jednu raketu za druhou

Marrákeš/Praha

Pro českého tenistu Jiřího Veselého šlo o velký večer. Po dvou měsících se vrátil na okruh ATP a hned v prvním kole turnaje v Marrákeši vyřadil velkého favorita Fabia Fogniniho, čímž si zajistil návrat do elitní světové stovky. Zatímco příbramský rodák prožíval euforii, jeho soupeř se pral s vlastními démony a probublávajícímu vzteku nechával volný průchod.

Foto: Profimedia.cz

Italský tenista Fabio Fognini.

Článek

Ital Fognini má jedinečný talent a cit pro míček, smrtící údery umí hrát s udivující lehkostí, ale problém přijde vždy, když má ukočírovat svoji psychiku. Proslulý vztekloun, který to už dotáhl i na sedmé místo na světě, si nezřídka vybíjí emoce na raketách a proti Veselému se v této činnosti obzvlášť rozjel.

A i v této disciplíně zřejmě patří k nejlepším, což ukázal při výměně stran po prohraném setu a následné ztrátě podání ve druhé sadě. Při rozlámání své babolatky na lavičce předvedl čistou práci, mrskl s ní o zem takovým způsobem, že mu v ruce zbylo jen držadlo a kousíček rámu, zbytek rakety mu po nárazu o zem proletěl těsně kolem hlavy.

Během této výměny stran Ital rozlámal ještě další dvě rakety, ale ke zvratu v utkání se tím nevyburcoval. Veselý vyhrál 7:6 (2), 6:4.

Fognini na posledních šesti turnajích vyhrál jediný zápas a na své oblíbené antuce má tak co napravovat.

„Podle očekávání to byl těžký zápas. Fabio je nevyzpytatelný, umí hrát na úrovni elitní pětky. Začal jsem být trochu nervózní, když za stavu 5:1 ve druhé sadě začal hrát neuvěřitelné údery. Vracím se po několika zraněních, takže si potřebuju vybudovat sebevědomí. Tohle je pro mě pochopitelně důležitá výhra," radoval se Veselý, který se ve druhém kole utká s Juanem Ignaciem Londerem.

Reklama

Související témata: