Hlavní obsah

Veselý - Londero 6:3, 6:4Veselý si v Marrákeši po téměř roce zahraje čtvrtfinále

Marrákeš

Tenista Jiří Veselý porazil v 2. kole antukového turnaje v Marrákeši Argentince Juana Ignacia Londera 6:3, 6:4 a téměř po roce postoupil na okruhu ATP do čtvrtfinále. Naposledy se mezi osmičku nejlepších dostal loni v červnu v Antalyi, kde nakonec vypadl v semifinále. Už před utkáním měl Veselý zaručený návrat do první stovky žebříčku.

Foto: Sport.cz

Tenista Jiří Veselý v akci (ilustrační foto)

Článek

Pětadvacetiletý Veselý, který v 1. kole překvapivě vyřadil nasazenou dvojku Itala Fabia Fogniniho, nastoupil s ovázaným předloktím levé ruky, v níž drží raketu. V utkání ale ani jednou neztratil svůj servis, k výhře mu stačily dva proměněné brejkboly.

Hned v úvodu druhého setu postihly Londera, který je v žebříčku na 66. místě, žaludeční problémy. Přímo na kurtu zvracel, v utkání nicméně pokračoval. V třetím gamu podruhé v zápase přišel o podání a Veselý bez větších potíží dovedl premiérový vzájemný duel k vítěznému konci.

Ve čtvrtfinále narazí Veselý na Španěla Pabla Andújara, jenž porazil 7:6, 6:4 sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera. Nečekaně vypadl také Kohlschreiberův krajan a největší favorit turnaje Alexander Zverev.

Třetí hráč světového žebříčku prohrál ve 2. kole po dvou a půl hodinách 6:7, 6:2, 3:6 se Španělem Jaumem Munarem.

Turnaj mužů v Marrákeši (antuka, dotace 586 140 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Londero (Arg.) 6:3, 6:4
Andújar (Šp.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7:6 (8:6), 6:4

Reklama

Související témata: