Hlavní obsah

Medveděv - Djokovič 6:3, 4:6, 6:2Další facka pro světovou jedničku. Djokovič končí v Monte Carlu na talentovaném Rusovi

Aktualizováno

Světová jednička Srb Novak Djokovič vypadl na tenisovém Masters v Monte Carlu ve čtvrtfinále a třetí titul z tamní antuky nezíská. Vítěz turnaje z let 2013 a 2015 prohrál 3:6, 6:4 a 2:6 s Rusem Daniilem Medveděvem. Bojovali dvě hodiny a 21 minut.

Daniil Medveděv porazil ve čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu Novaka DjokovičeVideo: sntv

 
Článek

Do semifinále naopak postoupil vítěz rekordních jedenácti titulů z Monte Carla Rafael Nadal. Druhý hráč světa se však na vítězství 7:6 a 6:3 nad Argentincem Guidem Pellou pořádně nadřel. V prvním setu totiž prohrával už 1:4, ale tie-break nakonec ovládl 7:1.

Ve druhé sadě čelil Nadal za stavu 2:1 čtyř brejkbolům, všechny ale odvrátil a stále může pomýšlet na čtvrtý titul z Monte Carla za sebou. V semifinále bývalý první hráč světa narazí na Itala Fabia Fogniniho, který otočil zápas s Chorvatem Bornou Čoričem a vyhrál 1:6, 6:3 a 6:2.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Daniil Medveděv si ve čtvrtfinále poradil s Novakem Djokovičem

Djokovič až do dneška všechny tři souboje s Medveděvem na okruhu vyhrál, ale první konfrontace na antuce dopadla lépe pro třiadvacetiletého rodáka z Moskvy. Ve městě, kde mají oba hráči bydliště, může Medveděv vybojovat pátou trofej v kariéře. Srb jich má již 73.

Čtvrtfinále srbský favorit začal ztrátou servisu a další brejk přidal 14. tenista žebříčku v závěru úvodního setu. Poté se povedlo Djokovičovi prolomit Medveděvův servis a jediný brejk mu k vyrovnání stačil. Ve třetí sadě však lídr pořadí ATP rychle ztrácel, prohrával až 1:5 a konec už neodvrátil.

Medveděv se vítězství nad Djokovičem dočkal na čtvrtý pokus, naposledy mu podlehl letos na Australian Open. "Tam byl ve skvělé formě, ale tady nehrál tak dobře. Navíc já jsem také o něco zkušenější," uvedl ruský tenista, kterému pomohlo i 47 nevynucených chyb soupeře.

V Monte Carlu Djokovič vypadl už před branami semifinále čtvrtým rokem v řadě, tuto sérii mu načal v roce 2016 Jiří Veselý. "V takovém větru je těžké dostat se do rytmu, zejména když vám soupeř vůbec nic nedovolí. Byl trpělivý a hrál velmi dobře takticky," uvedl Djokovič, který už na třetím turnaji za sebou skončil před branami semifinále.

Medveděv se utká o finále s jiným Srbem Dušanem Lajovičem, který zápas nenasazených proti Italovi Lorenzu Sonegovi vyhrál 6:4 a 7:5.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (10-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 6:3, 4:6, 6:2
Lajovič (Srb.) - Sonego (It.) 6:4, 7:5
Nadal (2-Šp.) - Pella (Arg.) 7:6 (7:1), 6:3
Fognini (13-It.) - Čorič (9-Chorv.) 1:6, 6:3, 6:2
Baráž o účast ve Světové skupině tenisového Fed Cupu:
Riga: Lotyšsko - Německo 0:2
Ostapenková - Petkovicová 5:7, 4:6
Marcinkevičová - Görgesová 4:6, 6:4, 1:6

Reklama