Hlavní obsah

Blázinec. Kapitána jsem na lavičce skoro neslyšela, líčila po premiéře Muchová

Prostějov

Sedmasedmdesát minut trval fedcupový debut Karolíny Muchové. Česká tenistka ho zvládla bez zjevných problémů a kanadské jedničce Rebecce Marinové nechala jen tři gamy. Od stavu 3:3 v úvodní sadě získala devět her v řadě a mohla slavit vítězství.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karolína Muchová slaví výtězství nad Rebeccou Marinovou z Kanady.

Článek
Fotogalerie

V prostějovské šatně dvaadvacetiletou hráčku vítala i koláž, kde je zobrazena jako postava z drsného Tarantinova filmu Kill Bill. A zabijácký instinkt předvedla po vyrovnaném úvodu proti sobotní soupeřce také Muchová.

„Nejtěžší byl asi začátek. Když jsem se rozehrávala, tak jsem pocítila nervozitu, ale naštěstí to ze mě rychle spadlo. Pak jsem se rozšvihala a od stavu 4:3 jsem měla zápas pod kontrolou," tvrdila vítězka, která jen jednou nevyhrála podání Kanaďanky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karolína Muchová (vpravo) se zdraví se soupeřkou Rebeccou Marinovou z Kanady.

„Ona má dobrý servis, hraje rány, ale tohle je antuka. Stoupla jsem si dva tři kroky dozadu a měla jsem všechno na ruce, liftovala jsem to zpátky, takže to byl nakonec docela příjemný servis. Dobře se mi returnoval, když netrefila eso," tvrdila Muchová.

I když se do hlediště Národního tenisového centrav Prostějově vejde jen 1200 diváků, atmosféra na vyprodaném kurtu byla skvělá a hlavně velmi hlučná.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karolína Muchová nedala své soupeřce šanci

„Neslyšela jsem skoro na lavičce ani kapitána, co říká. Byl to fakt blázinec, ale žene to člověka dopředu a je to super. Na kurtu byly slyšet bubny a velký řev," pousmála se Muchová, kterou z hlediště podporovali i rodiče.

„Teď po zápase to ze mě spadlo a jsem ráda. Radši bych asi hrála první zápas ve Fed Cupu v zahraničí. Byl to určitě tlak, ale myslím, že jsem nakonec hrála svoji hru," oddechla si tenistka z Olomouce, která si před zápasem vyslechla i českou hymnu

„Nikdy jsem nehrála za reprezentaci ani v mládežnických letech, všechno je pro mě nové. Tenis přeci jen není týmový sport, na kurtu jsem sama. I tak ale cítím zodpovědnost, že chci udělat bod. A ověřila jsem si, že jsem v pohodě, nebylo to pro mě extra svazující," prohlásila Muchová.

Reklama

Související témata: