Hlavní obsah

Češkám ubyly soupeřky. Turnaj ve Stuttgartu přišel o několik hvězdných hráček

Praha/Stuttgart

Měl to být turnaj plný hvězd. Avšak ještě před jeho startem se odhlašuje jedna za druhou. Do Stuttgartu kvůli zranění nedorazí světová dvojka Simona Halepová, světová šestka Elina Svitolinová a fanoušci se nedočkají ani avizovaného návratu Marie Šarapovové. O to větší šanci tady uspět mají Češky. Petra Kvitová se může dokonce stát světovou jedničkou.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Turnaj ve Stuttgartu lákal na parádní obsazení. Tento týden se na něm mělo představit hned osm hráček z první desítky a přihlášeno bylo i několik bývalých světových jedniček. Před jeho startem se však vinou zdravotních potíží začaly houfně odhlašovat. Již minulý týden se omluvila Maria Šarapovová.

Ruská tenistka se tady měla na kurty vrátit po menší operaci ramene, avšak podle svých slov se nestihla pořádně připravit. „Dělám sice velké pokroky, ale ještě nejsem připravená hrát na nejvyšší úrovni,“ přiznala na webu WTA pětinásobná grandslamová vítězka, která letos odehrála v lednu tři turnaje a poté začala léčit bolavé rameno.

S omluvenkou ji poté následovala světová šestka Elina Svitolinová. Ukrajinskou tenistku již delší dobu trápí koleno a nedovolí jí ani zde hrát. V úterý ráno se pak odhlásila i světová dvojka Simona Halepová. Rumunská hráčka se zranila o uplynulém víkendu během semifinále Fed Cupu.

„Zranila jsem se v prvním setu proti Garciaové, když jsem upadla. Cítila jsem bolest v kyčli. Musím si odpočinout,“ vysvětlovala Halepová. Kvůli žaludečním problémům nedorazí ani další bývalá jednička Španělka Garbiňe Muguruzaová a odhlásila se i světová osmička Američanka Sloane Stephensová.

Několik soupeřek tak ubylo českým hráčkám Karolíně Plíškové a Petře Kvitové, které budou patřit k velkým favoritkám. Plíšková, která zde obhajuje titul, má v prvním kole volno, ve druhém narazí na vítězku utkání mezi Ruskou Věrou Zvonarevovou a Běloruskou Victorií Azarenkovou. Kvitová zde loni vypadla hned v prvním kole, letos má volný los a ve druhém se střetne buď se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, nebo Belgičankou Greet Minnenovou. V případě, že by turnaj ovládla a Japonka Naomi Ósakaová by vypadla hned v úvodním zápase, vystřídala by ji na trůnu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Bejlek - Kalinská 1 : 1 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  1 : 2 Cristianová - Krejčíková 1 : 2 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová probíhá
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková