Hlavní obsah

Pražský turnaj WTA láká na Plíškovou a loučení Šafářové

Praha

Hvězda současnosti Karolína Plíšková a s kariérou se loučící Lucie Šafářová, která nakonec bude hrát jen čtyřhru, jsou největšími taháky pátého ročníku pražského tenisového turnaje WTA. Na antuce dvorců Sparty ve Stromovce se hlavní soutěž J&T Banka Prague Open hraje od 29. dubna do 4. května s dotací 250 tisíc dolarů.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Šafářová se loučí při Fed Cupu s prostějovskými diváky.

Článek

Světová čtyřka Karolína Plíšková zkusí navázat na pražské vítězství před čtyřmi lety. Z domácích hráček jsou v hlavní soutěži i Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na divokou kartu Karolína Muchová, která ji dostala po odhlášení Šafářové ze dvouhry.

"Pět domácích hráček v hlavní soutěži svědčí o tom, jak kvalitní hráčky na okruhu máme," pochvalovala si ředitelka turnaje Petra Černošková a doufala, že ochozy budou stejně jako v předchozích letech zaplněné do posledního místa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová ve finále tenisového turnaje J&T BankaPrague Open.

Rozšířit už tak početné české zastoupení v hlavní soutěži se z kvalifikace pokusí Marie Bouzková, Tereza Smitková, Tereza Martincová, Anastasia Zarycká a divoké karty dostaly Denisa Allertová a Barbora Štefková. Z předních domácích hráček se při sobotním losování pavouku dvouhry neobjeví jen loňská vítězka a dvojnásobná královna Wimbledonu Petra Kvitová.

Ze zahraničních hvězd se do metropole chystají světová třináctka Anastasija Sevastovová z Lotyšska a švýcarská dvacítka Belinda Bencicová. Divokou kartu dostala bývalá dvojka světového žebříčku Ruska Světlana Kuzněcovová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová s trofejí za vítězství tenisového turnaje J&T Banka Prague Open.

Někdejší světová pětka dvouhry a jedničky čtyřhry Šafářová se rozhodla ukončit kariéru a pražský turnaj je její posledním vystoupením na českém území. Nakonec nastoupí jen ve čtyřhře, protože se necítí být v takové formě, aby si singlovou rozlučku užila. Oficiální rozloučení se uskuteční před nedělním finále.

Vstup od kvalifikace do semifinále je opět zdarma. Jen na sobotní finále se prodávaly vstupenky za 200 a 300 korun a kapacita 2500 míst už je vyprodaná.

Reklama

Související témata: