Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Ostravě poprvé v historii přivítá českou jedničku

Ostrava

Poprvé v historii ostravského turnaje Prosperita Open by Moneta se mohou organizátoři radovat z účasti české tenisové jedničky. Hvězdou 16. ročníku antukového turnaje bude aktuálně nejlepší český tenista na žebříčku ATP Jiří Veselý (94.). Rodák z Příbrami je zároveň posledním českým vítězem mezinárodního turnaje ATP challenger.

Foto: Sport.cz

Jiří Veselý.

Článek

„Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo přesvědčit. V Marakéši hrál na antuce velmi dobře a tak trochu doufáme, že by mohl dojít až do finále. Pro diváky by to bylo skvělé," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

V Ostravě se bude hrát letos poprvé v novém formátu. Počet účastníků se zvedne z 32 na 48 a odpadne víkendová kvalifikace, která bude nyní součástí prvního hracího dne a zasáhnou do ní jen čtyři hráči. „Pro nás to znamená v menším časovém období více zápasů a více starostí. Organizačně je to náročnější," řekl Roubíček.

Jedničkou challengeru Prosperita Open by Moneta bude Jihoafričan Lloyd Harris (90.), kromě něj se v Ostravě představí také bývalý 19. hráč světa Španěl Marcel Granollers (110.) i vítězové loňského i předloňského turnaje v Belgičan Artur de Greef (179.) a Ital Stefano Travaglia (154). „Z českých tenistů uvítáme mimo jiných daviscupového reprezentanta Adama Pavláska (208.), Jiřího Lehečku, Jonáše Forejtka nebo Dalibora Svrčinu," dodal Roubíček.

Šestnáctý ročník Prosperity Open by Moneta začíná na antukových kurtech v Komenského sadech v Ostravě v pondělí 26. dubna, finále je na programu v neděli 5. května v 11.30 hodin. Turnaj je dotován 50 tisíci dolary a vítěz dvouhry získá 80 bodů do žebříčku ATP a odměnu přibližně 7 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: