Hlavní obsah

Velká ztráta pro pražský turnaj. Po Plíškové se odhlásila i další česká hvězda

Tenistka Markéta Vondroušová odstoupila kvůli žaludečním problémům z turnaje J&T Banka Prague Open. Finalistka z minulého týdne z Istanbulu doufala alespoň v účast ve čtyřhře, ale i z té se nakonec odhlásila.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká tenistka Markéta Vondroušová se z dvouhry odhlásila

Článek

"Moc mě to mrzí. Těšila jsem se, že se v Praze ukážu fanouškům," uvedla Vondroušová na sociálních sítích. Špatně se cítila po pondělním příletu z Turecka. "Dnes v noci jsem toho moc nenaspala. Zkoušela jsem čekat do poslední možné chvíle, že bych to zkusila, ale zápas bych teď fakt nezvládla."

Svěřenkyně Jana Hernycha byla letos před turnajem v Istanbulu ve finále i v Budapešti a postoupila do čtvrtfinále na velkých turnajích v Indian Wells a Miami.

Se Strýcovou nenastoupily

Ve čtyřhře měla Vondroušová hrát v páru s Barborou Strýcovou, s kterou v lednu postoupily do semifinále Australian Open. "Čtyřhra není fyzicky tak náročná a doufám, že problémy budou ustupovat a bude mi lépe," přála si, ale do večerního zápasu 1. kola nakonec se Strýcovou nenastoupily.

Devatenáctiletá Vondroušová je třetí domácí hráčkou, která oproti původním plánům v pátém ročníku turnaje nezasáhne do dvouhry. V pátek se rozhodla vynechat singl s kariérou se loučící Lucie Šafářová a v pondělí odstoupila kvůli virovému onemocnění nasazená jednička Karolína Plíšková.

Reklama

Související témata: