Hlavní obsah

Muchová září, postoupí na žebříčkové maximum. A zásek do první stovky může být ještě hlubší

Praha

Vlastně je to jen pár dnů, co Karolína Muchová úspěšně debutovala ve Fed Cupu. Od příštího týdne se bude dvaadvacetiletá tenistka poprvé vyhřívat také mezi nejlepšími stovkou světového žebříčku. A svůj průlom má šanci ještě zvětšit. S Američankou Bernardou Peraovou bude hrát v pátek na turnaji Prague Open o postup do finále....

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karolína Muchová ve čtvrtfinálovém utkání s Ruskou Natalií Vichljancevovou.

Článek

V tzv. live žebříčku je rodačka z Olomouce už nyní na 83. pozici, pokud by postoupila do finále, poskočí do osmé desítky, a kdyby celý turnaj ve Stromovce vyhrála, pak by měla být kolem 65. místa...

„Jsem hlavně ráda, že se můžu ukázat tady doma," prohlásila Muchová poté, co si poradila s Ruskou Natalií Vichljancevovou po setech 6:3, 6:4 za necelých 90 minut.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karolína Muchová se raduje z vítězství nad Američankou Jennifer Bradyovou, kterou ve 2. kole porazila 6:4, 3:6 a 7:6.

„Byla jsem taková rozlámanější, necítila jsem se úplně jistě v úderech, ale zvládla jsem to. Ty předchozí zápasy na mně zanechaly určitě stopy, ale zase to nebylo tak dlouhé. Doufám, že načerpám síly na zítřejší těžký zápas," řekla Muchová.

Muchová zářila i ve Fed Cupu

V dubnu se poprvé představila v týmové soutěži a v baráži v Prostějově pomohla k hladké české výhře nad Kanadou.

„Bylo fajn zahrát si jeden takový rozehrávací duel na antuce. Pomohlo mi to hlavně tou atmosférou, získala jsem sebevědomí," líčila Muchová, která se podobně cítila také před diváky v Praze.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karolína Muchová v utkání s Jennifer Bradyovou z USA.

Od začátku roku si přitom vybírala velké turnaje, kde se musela probíjet z kvalifikace. Potkalo jí to na Australian Open, v Dauhá, i v Miami a všude se dostala až do hlavní soutěže.

V Paříži na Roland Garros už hráčka, která loni na US Open šokovala výhrou nad bývalou světovou jedničkou Muguruzaovou, do psychicky náročné kvalifikace nebude muset. „Sláva," usmála se Muchová, která má nyní šanci na další kariérní mezník.

„Asi se víc obleču. A to je všechno, co proto můžu udělat," reagovala na předpověď počasí, která na pátek slibuje ochlazení na 11 stupňů.

Reklama

Související témata: