Hlavní obsah

Poslední šance pro Murrayho? Bývalá světová jednička to ještě jednou zkusí

Nechce to vzdát. Andy Murray nadále bojuje o to, aby se po vážných problémech s operovanou kyčlí znovu vrátil na kurty. A i pořadatelé prestižních tenisových klání dělají všechno pro to, aby se mu to povedlo. Mezníkem pro rozhodnutí o tom, zda bude v kariéře pokračovat či ji definitivně ukončí, by měl být slavný Wimbledon. Ještě před tím by si však Murray rád svou formu vyzkoušel na turnaji v Queen´s Clubu, na který mu již nyní byla přislíbena divoká karta.

Foto: Profimedia.cz

Andy Murray svoji kariéru ještě nekončí

Článek

Na Australian Open se Andy Murray dojemně loučil se svojí kariérou. Přímo na kurtu mu prostřednictvím velkoplošné obrazovky gratulovala k veleúspěšné pouti po tenisových kurtech prakticky kompletní špička.

Jeden z mála, kdo bývalé světové jedničce konec rozmlouval, byl Juan Martin del Potro. "Nevzdávej to, bojuj s tím, můžeš se na kurty vrátit," vzkázal vytáhlý Argentinec Murraymu.

A ten se dle jeho rady také zkouší zařídit. Po Australian Open podstoupil další operaci problematické kyčle. A ta dopadla úspěšně.

"Jsem daleko šťastnější, než jsem byl před operací. Nemám žádné bolesti, kyčel vůbec necítím. Rehabilitace sice probíhá pomalu, ale cítím se během ní velmi dobře. Teď jen potřebuji čas a uvidíme, jak to půjde. Ale pokud to bude jen trošku možné, určitě chci znovu hrát," rozjásal své fanoušky glasgowský rodák.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič a Andy Murray opouštějí kurt

Rozhodne se v Londýně

A dobré zprávy pokračovaly. Před nedávnem se trojnásobný grandslamový vítěz nechal vidět, jak si pinká o tréninkovou zeď. "To je teprve začátek," psal na sociálních sítích tenista.

Jak vážně je jeho návrat na kurty míněn, ukáže právě blíží se turnaj v Queen´s Clubu, který je tradiční generálkou na Wimbledon a který Murray v minulosti pětkrát vyhrál.

Prestižní podnik začíná 17. června a podle Murrayho slov by se právě zde mělo ukázat, do jaké míry je pravděpodobná účast na vysněném Wimbledonu, který startuje 1. července. "Své šance vidím pod padesáti procenty," zůstává však při zemi jednatřicetiletý tenista.

Pokud by se Murraymu návrat podařil, stal by se prvním tenistou historie, který by hrál singlové turnaje s umělou kyčelní náhradou. Podobnou operací si prošel i legendární Bob Bryan, který se však věnuje výhradně čtyřhrám.

Reklama