Hlavní obsah

Byla jsem jen tou druhou hráčkou na kurtu, litovala Kvitová prohry

Další trofej z oblíbeného turnaje v Madridu Petra Kvitová do své sbírky zatím ještě nepřidá. Obhájkyně titulu ve čtvrtfinále nestačila na Kiki Bertensovou a po setech 2:6 a 3:6 se musela se soutěží rozloučit. Po utkání uznala, že její soupeřka byla lepší. „Kiki hrála svou hru, byla jsem jen tou druhou hráčkou na kurtu,“ prohlásila česká hvězda.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu turnaje v Madridu Bertensová - KvitováVideo: sntv

 
Článek

Hodně zklamaná byla ze svého výkonu ve čtvrtfinále na turnaji v Madridu Petra Kvitová. Hráčka, která letos zatím jako jediná dokázala vyhrát dva tituly, si dělala zálusk na další. Na svém oblíbeném turnaji chtěla obhájit loňské vítězství a stát se se čtyřmi trofejemi rekordmankou v Madridu. Avšak na Kiki Bertensovou tentokrát neměla.

Sedmá hráčka světa na kurtu dominovala, své soupeřce několikrát prolomila servis, byla agresivnější. Kvitová hodně chybovala a po setech 2:6 a 3:6 uznala, že do semifinále postoupila právem Bertensová. „Jsem ze všeho hodně unavená,“ přiznala Kvitová po zápase na webu WTA.

Foto: Profimedia.cz

Petra Kvitová s Kiki Bertensovou.

„Soupeřka se připravila na zápas lépe. Nemohla jsem se do toho nějak dostat, špatně jsem podávala, a navíc jsem cítila, že se nedokážu tak dobře pohybovat,“ vysvětlovala devětadvacetiletá Češka. „Když jsme hrály výměny, prakticky neminula. Kiki hrála svou hru, byla jsem jen tou druhou hráčkou na kurtu.“

Po neúspěšné obhajobě titulu tak Kvitová v žebříčku klesne z druhého místa. Příští týden by už však zase mohla sbírat další body, neboť je přihlášená na turnaj v Římě. Tady se naposledy představila před třemi roky. Po něm pak zamíří na French Open, kde loni vypadla ve třetím kole.

Reklama

Související témata: