Hlavní obsah

Naštvaný Federer tepe pořadatele: Zdvojnásobit ceny na mé zápasy? Zklamali jste fanoušky i mě

Praha
Aktualizováno

Je jednoznačně největší ikonou každého turnaje. Platí to i na probíhajícím turnaji v Římě. Roger Federer je zárukou, že o fanoušky na tribunách rozhodně nouze nebude. Italští pořadatelé se toho také rozhodli náležitě využít a na zápasy dvacetinásobného grandslamového šampiona zdvojnásobili vstupné. To se však švýcarské legendě vůbec nelíbí...

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Roger Federer není z rozhodnutí pořadatelů v Římě příliš nadšený

Článek

Roger Federer zahájí svou cestu turnajem již dnes duelem s Portugalcem Joao Sousou, fanoušci, kteří však chtěli duel fenomenálního Švýcara vidět, však museli sáhnout pořádně do peněženky. A to konkrétně pro více než 3300 korun. Původně cena na středeční zápasy byla přitom kolem 1500 korun.

A vysvětlení pořadatelů je vskutku originální. "Zdvojnásobili jsme ceny vstupenek na den, kdy má hrát Federer. Chceme tímto krokem odměnit fanoušky, kteří si již na tento den koupili lístky, aniž by věděli, že bude Federer hrát," píše se v prohlášení.

Sestřih osmifinálového zápasu turnaje v Madridu Federer – Monfils

Federer: Fanoušci mají moji podporu

Krok zástupců turnaje vyvolal především mezi domácími fandy vlnu rozhořčení. Nadšením nehýří ale ani samotný tenisový král.

"Je to pro mě velkým zklamáním, cítím s fanoušky, mají mou plnou podporu. Vím, že z takového rozhodnutí nemohou mít radost. Zdvojnásobit cenu poté, co se pořadatelé dozvěděli, že budu hrát, a navíc vše obhajovat jako odměnu pro fanoušky, to je prostě více než zvláštní," dodává tenisový velikán.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Roger Federer je hlavním tahákem turnaje v Římě

Zápas tenisového velikána tak uvidí jak fanoušci, kteří si koupili lístek za původní cenu (60 eur), tak i ti, kteří je získali až po zdražení na 132 eur.

Švýcar své rozhodnutí hrát na turnaji oznámil v sobotu a prezident italské federace Angelo Binaghi spolu s pořadateli turnaje reagoval okamžitým navýšením cen vstupenek.

"Přesto doufám, že tady bude dobrá atmosféra a že si lidé zápasy užijí. Jsem moc rád, že jsem tady," dodal vítěz 101 turnajů.

Federer hraje v Římě poprvé od roku 2016, turnaj nikdy nevyhrál, pětkrát se zde dostal do finále.

Reklama

Související témata: