Hlavní obsah

Nevídaný start do zápasu! Kyrgios školil favorita "zvláštními" údery, soupeře dorazil netradičním gestem

Praha

Že proti němu stojí silný soupeř a jedna z očekávaných hvězd blízké budoucnosti? To australského démona Nicka Kyrigose opravdu netrápí. Znovu to ukázal v prvním kole turnaje v Římě, kde změřil síly s Daniilem Medveděvem. A ruský tenista se místy nestačil divit...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nick Kyrgios bavil diváky na turnaji v ŘíměVideo: sntv

 
Článek

Do zápasu prvního kola proti Medvedvěvovi jako favorit rozhodně nenastupoval. Kyrgiosovi patří v žebříčku 36. příčka, jeho ruskému soupeři pak místo o 22 pozic lepší. Z toho si však čtyřiadvacetiletý rodák z Canberry těžkou hlavu nedělal. Po setech 6:3, 3:6 a 6:3 mladého Rusa za 92 minut porazil a zajistil si postup do druhého kola.

Fanoušky však Kyrgios více než výhrou zaujal především způsobem, jakým k ní došel. Že si sem tam Australan střihne podání spodem, to není v jeho tenisovém rejstříku nijak výjimečná věc. Aby to však na svého soupeře vytasil hned jako úvodní míč utkání, to je počin vskutku jedinečný.

VIDEO: Netradiční momenty utkání Kyrgiose s Medveděvem

Netradiční taktika fungovala

Právě tomuto netradičnímu startu do zápasu musel třiadvacetiletý rodák z Moskvy čelit. A i když mu překvapivý úder příliš problémů neudělal, přesto výměnu po nedůrazném returnu ztratil.

Druhou perličku Australan vytasil na svého soupeře jen o pár minut později, navíc dvakrát. V jednom případě uspěl a to když vyloženě lajdácky zahrál úder mezi nohama, který dal Medveděvovi vynikající pozici k vítěznému úderu. Rus však triviální chybou daroval soupeři další bod.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Daniil Medveděv na svého soupeře nestačil

A tím Kyrgiosova show nekončila. Ve třetím setu se po mizerně rozehrané výměně k soupeři pro změnu otočil zády a v hlubokém předklonu naznačil, co si o možnosti daný bod získat, myslí.

Medveděv se po ztraceném prvním setu nechal ošetřovat, v dalším průběhu zápasu navíc zdemoloval raketu, na jeho porážce to však nic změnit nemohlo. Kyrgios utkání zakončil ve velkém stylu čtyřmi esy v řadě.

V dalším duelu se Kyrgios utká s Norem Casperem Ruudem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori