Hlavní obsah

Pocta pro Laver Cup. Stal se oficiálním turnajem ATP. Je to fantastické, říká Federer

Tenisový Laver Cup se stal oficiálně turnajem ATP. Radost z toho má nejen vedení před dvěma roky vzniklé týmové soutěže mužů, ale i hráči a kapitáni výběrů Evropy a světa. „Toto partnerství je senzačním příkladem toho, jak se tenisová rodina dokáže sjednotit, aby propagovala sport, který všichni milujeme,“ prohlásil Roger Federer.

Foto: Sport.cz

Roger Federer s Björnem Borgem, kapitánem týmu Evropy.

Článek

I když se uskutečnily teprve dva ročníky, dočkal se Laver Cup velké pocty. Týmová soutěž mužů, v níž o pohár bojují tenisté Evropy s výběrem světa, bude oficiální součástí ATP Tour. Domluvili se na tom představitelé Laver Cupu s vedením ATP. Pro hráče, kapitány týmu a všechny kolem nich to znamená, že budou mít k dispozici služby ATP jako na jiných turnajích. Ve formátu k žádným změnám nedojde a tenisté ani neobdrží body do světového žebříčku.

„Jsme nadšení z partnerství s ATP. To, že jsme jejich součástí, je pro nás velkou poctou,“ uvedl Tony Godsick, spoluzakladatel Laver Cupu na webu soutěže. „Bylo skvělé vidět radost zúčastněných hráčů a vyprodané haly v Praze a Chicagu. Tato akce má velký potenciál oslovit další fanoušky po celém světě a my jsme rádi, že Laver Cup bude patřit k turnajům ATP,“ prohlásil Chris Kermode, prezident ATP.

Radost má i Roger Federer, který se na založení Laver Cupu podílel a který se zúčastnil i obou ročníků. „Je fantastické, že Laver Cup bude součástí okruhu ATP, na kterém se pohybuji už více než dvacet let. Toto partnerství je senzačním příkladem toho, jak se tenisová rodina dokáže sjednotit, aby propagovala sport, který všichni milujeme,“ řekl vítěz sto jedna turnajů.

„Každý, kdo Laver Cup viděl, ví, že je to událost, která si toto zasloužila,“ doplnil John McEnroe, kapitán výběru světa. „Laver Cup je opravdová oslava tenisu, kterou fanoušci milují. Jsem hrdý na to, že jako předseda hráčské rady ATP tuto spolupráci mohu podpořit,“ dodal Novak Djokovič.

První ročník Laver Cupu se odehrál v roce 2017 v Praze a z vítězství se radoval výběr Evropy, jehož kapitánem je bývalý švédský tenista Björn Borg. Druhý ročník se uskutečnil loni v Chicagu a i zde slavil evropský tým. Letos se bude konat na konci září ve Švýcarsku a účast zatím přislíbili Federer a Rafael Nadal.

Reklama

Související témata: