Hlavní obsah

Tým Bucie se na French Open nepředstaví. Loučící se Šafářová bude hrát se slovenskou hvězdou

Lucie Šafářová se definitivně loučí s kariérou. Úspěšná tenistka svůj odchod oznámila už loni, nyní ji čeká poslední turnaj kariéry. Na French Open si chtěla zahrát čtyřhru se svou velkou kamarádkou, s níž získala pět grandslamových titulů, Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Jenže koleno Američanky bylo proti, a tak se česká hvězda představí po boku Slovenky Dominiky Cibulkové.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová se na French Open s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nepředstaví.

Článek

„Loni jsme tu byly spolu. Chybíš mi Bethanie Matteková-Sandsová,“ napsala Šafářová na sociální sítě, kde oznamovala, že na French Open nebude oblíbený tým Bucie, protože Američanka ještě stále nehraje po zranění kolena ze začátku roku. „Mojí novou deblovou partnerkou bude Dominika Cibulková. Těším se, že s ní budu sdílet svůj poslední turnaj,“ dodala bývalá světová jednička v deblu.

Šafářová se chtěla rozloučit už v úvodu sezony na Australian Open, avšak z turnaje se musela odhlásit kvůli zánětu šlachy v zápěstí. V únoru pak podstoupila operaci mandlí. Poté začala s tréninkem, jenže už se nedokázala dostat do ideální fyzické kondice, a tak se rozhodla, že už bude hrát jen čtyřhru.

V dubnu se rozloučila s reprezentací ve Fed Cupu v utkání proti Kanadě, na začátku tohoto měsíce pak ještě znovu zamávala českému publiku na turnaji v Praze. Nyní ji čeká poslední turnaj na French Open, kde dosáhla famózních výsledků. V roce 2015 si tady zahrála finále proti Sereně Williamsové a o den později si pak zahrála o trofej znovu. Tentokrát už ale slavila, když s Mattekovou-Sandsovou vyhrála titul ve čtyřhře.

Tým Bucie získal celkem pět grandslamů, dva z Australian Open, dva z French Open a jeden z US Open. Fanoušci se pokaždé těšili na vítězné tanečky, které Šafářová s Mattekovou-Sandsovou předváděly. Naposledy si spolu zahrály loni na US Open, tam však skončily už ve druhém kole. Fanoušci jsou jistě velmi zvědaví, jak to půjde Šafářové s novou parťačkou. V prvním kole se střetnou s párem Sofia Keninová, Andrea Petkovicová.

Reklama