Hlavní obsah

Šok! Kvitová se odhlásila z Roland Garros

Nemilé překvapení připravila pro své fanoušky česká tenistka Petra Kvitová. Nečekaně se totiž odhlásila z grandslamového French Open, a to kvůli problémům s předloktím. Šestá hráčka světového žebříčku informaci oznámila na svém Twitteru.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Petra Kvitová se odhlásila z French Open.

Článek
Fotogalerie

Kvitová měla své úvodní utkání na letošním French Open odehrát dnes třicet minut po poledni, kdy se měla na antuce utkat s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Nakonec ale fanoušci českou lvici na druhém grandslamovém turnaji sezony neuvidí. Vše zhatilo nepříjemné zranění české tenistky.

Rodačka z Fulneku naposledy hrála na turnaji v Římě, kde 16. května kvůli problémům s lýtkem skrečovala zápas s Řekyní Sakkariovou. O šest dní později už se ale zapojila znovu do tréninku a vše vypadalo optimisticky.  "Po návratu z Říma trénovala v Praze a 22. května odletěla do Paříže, kde absolvovala první trénink. Lehké svalové zranění levého lýtka je lepší a její start na Roland Garros není ohrožen," oznámil tehdy její mluvčí Karel Tejkal. Nakonec však Kvitová, druhá nejlépe postavená Češka na světovém žebříčku do hry v Paříži nepůjde.

"Jsem moc zklamaná, že musím oznámit své odstoupení z Roland Garros. Už několik týdnů mám bolesti v levém předloktí a a magnetická rezonance včera večer potvrdila trhlinu druhého stupně. Kdybych šla dnes do zápasu, hrozilo by, že se zranění o dost zhorší, tak jsem se rozhodla odstoupit," svěřila se Kvitová.

"Teď mám možnost se rychleji vyléčit, mělo by to trvat dva až tři týdny," vyhlíží česká tenistka na tiskové koferenci ke svému odstoupení lepší zítřky.

K turnaji má přitom velmi vřelý vztah. Právě v Paříži se ukázala po vážném zranění před dvěma roky. "Proto jsem teď opravdu smutná, že tady letos nebudu moci hrát. Je to opravdu těžké rozhodnutí, ale nedá se nic dělat. Přeji turnaji jen to nejlepší a nemůžu se dočkat, až se sem vrátím v roce 2020," dodala česká tenistka.

V pavouku dvojnásobnou wimbledonskou vítězku nahradí Slovinka Kaja Juvanová, která původně nepostoupila z kvalifikace.

Reklama

Související témata: