Hlavní obsah

Nadal - Murray 2:6, 6:4, 6:2Nadal si zahraje proti Monfilsovi desáté finále v Monte Carlu

Španělský tenista Rafael Nadal postoupil v sobotu podesáté v kariéře do finále v Monte Carlu. Osminásobný vítěz tohoto antukového turnaje zdolal v semifinále 2:6, 6:4 a 6:2 Brita Andyho Murrayho. V nedělním zápase o titul se Nadal utká s Gaëlem Monfilsem, jenž ve francouzském semifinále vyřadil hladce 6:1, 6:3 Jo-Wilfrieda Tsongu.

Článek

V nedělním zápase o titul se Nadal utká s vítězem francouzského semifinále mezi Gaëlem Monfilsem a Jo-Wilfriedem Tsongou.

Nadal vyhrál v Monte Carlu v letech 2005-2012 osmkrát za sebou, což se nikomu na turnajích Masters nepodařilo. Vítěznou sérii antukového fenoména ukončil ve finále v roce 2013 Srb Novak Djokovič. Slavný Mallorčan v následujících letech vypadl na svém oblíbeném turnaji ve čtvrtfinále a naposledy loni v semifinále.

Devětadvacetiletý Nadal bude v neděli útočit na 28. titul z turnajů Masters, čímž by se vyrovnal Djokovičovi. Světová jednička španělského rivala předstihla díky triumfům v Indian Wells a Miami, v Monte Carlu však Djokoviče v druhém kole senzačně vyřadil Jiří Veselý.

Veselého následný přemožitel z třetího kola Monfils dokráčel až do finále a na turnaji zatím neztratil ani set. Po dnešní jasné výhře nad Tsongou si zahraje o první titul na Masters, nicméně Nadal nepatří k jeho oblíbeným soupeřům - se svým španělským vrstevníkem prohrál Monfils 11 ze 13 vzájemných zápasů.

Monte Carlo (antuka, dotace 4 094 505 eur)
Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Murray (2-Brit.) 2:6, 6:4, 6:2
Monfils (13-Fr.) - Tsonga (8-Fr.) 6:1, 6:3

Reklama

Související témata: