Hlavní obsah

Kája nemá důvod si nevěřit. Kapitán Pála o Plíškové nepochybuje

Lucern

V prvním zápase jen zíral, jak skóre roste ve prospěch Barbory Strýcové, ve druhém utkání ale zažil nepříjemné překvapení, když Karolině Plíškové slušně rozehraný zápas protekl mezi rukama. Hlavním úkolem fedcupového kapitána Petra Pály bylo dát týmovou jedničku psychicky dohromady na neděli. Semifinále ve Švýcarsku dnes vrcholí.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Petr Pála na tiskové konferenci.

Článek

Litujete stále hodně nečekané porážky Plíškové s Golubicovou?

Kája měla set a 4:2, do té doby si neprohrála servis. A i když se jí to stalo na 4:3, pořád vedla a měla brejkbol na 5:3. Byl to takový lehčí balón, který kdyby dala, tak už vyhraje. Tímhle se to ale vyrovnalo, soupeřka zahrála neskutečné míče, dostala se do transu a hrála věci, které jsme nečekali. Druhý set mohl být klidně 6:3 a nikdo by nemohl nic říct. Bohužel. Samozřejmě v tenise nedopadne zápas vždycky, jak čekáte, ale je tu nový den. Zase může být všechno jinak.

Co bude v neděli nejdůležitější?

Člověk musí udělat všechno, aby Kája byla ready. Musí zapomenout a jít dál. Zase musíme říct, že kdyby nebylo Káji, tak na zápase se Švýcarskem nesedíme. A třeba nemáme ani loňský titul. Vyhrála toho hodně, teď prohrála zápas, který asi nečekala, že prohraje. Ale myslím, že to bude dobrý.

V čem byl její sobotní problém?

Ten pohyb nebyl úplně optimální. Před dvěma dny si trochu podvrtla kotník. Oba má zatejpované, asi to byl trochu nezvyk. Netlačila tolik. Soupeřka to trochu víc rozhazovala, dobře předvídala. Kája potřebovala trochu víc tlaku.

Bude si v souboji jedniček věřit?

Nemá důvod si nevěřit.

Porážky ji nerozhází, má dobrou povahu, že?

Věřím, že ano. Je to výborná hráčka. Ve Fed Cupu vyhrála důležité zápasy. Na turnajích taky. Nemá důvod si kvůli jednomu utkání přestat věřit.

Jak pasuje její hra na Bacsinszkou?

No, bude to úplně jiné. Timea bude chtít Káju odtlačit, aby se nedostávala do kurtu. Bude hrát kopce z forhendu, z bekhendu se jí bude snažit rozběhat.

Může podle vás Golubicová zopakovat sobotní výkon i proti Strýcové?

Ve Fed Cupu a Davis Cupu jsme byli svědky podobných překvapení. Budou proti sobě hrát dvě nečekané vítězky a dvě poražené.

Strýcová ze své výhry nad Bacsinszkou nedělala přehnanou senzaci. Jste rád, jak zodpovědně se k zápasům ve Švýcarsku staví?

Jasně, to je správně. Kája musí zapomenout na sobotu a Bára nesmí propadat euforii.

Pro debl počítáte s osvědčenou sestavou z posledních utkání Plíšková, Strýcová?

Máme varianty, ještě to necháme otevřené, jak se kdo bude cítit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články