Hlavní obsah

Srb Tipsarevič bude hvězdou letošního challangeru v Ostravě

Ostrava

Bývalá světová osmička na žebříčku ATP Janko Tipsarevič bude největším tahákem letošního tenisového turnaje Prosperita Open v Ostravě (23. 4 - 1. 5.). Srbský tenista, jenž před dvěma lety musel kvůli nádorovému onemocnění absolvovat několik operací levé paty, se vrací k tenisu a k restartu kariéry si vybral i ostravský challenger, který před třinácti lety vyhrál a zahájil tak cestu do první světové desítky.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Adam Pavlásek bude na ostravském challangeru plnit roli turnajové jedničky.

Článek

V Ostravě bude 31letý tenista startovat na divokou kartu. Aktuálně 455. hráč světového žebříčku by jinak musel projít kvalifikací. Jedničkou bude 108. hráč světa Čech Adam Pavlásek. „Tipsarevič se o turnaj hodně zajímá, ptá se, kdo zde bude startovat, s jakými míči se bude hrát. Finále Tipsarevič - Pavlásek by zcela jistě bylo ideálním vyústěním," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Nejen Janko Tipsarevič ale podle Roubíčka stojí za povšimnutí. „V pavouku jsou i další zajímavá jména. Například Maďar Fucsovics, zajímavé výsledky má Argentinec Cachin, Slovinec Rola nebo Estonec Zopp. Domácí fanoušky jistě zaujme bývalý daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý, jenž bude hrát čtyřhru, či původem ostravský tenista David Poljak. Ten bude stejně jako Tipsarevič startovat na divokou kartu," vyjmenoval Roubíček.

Třináctý ročník Prosperity Open zahájí o tomto víkendu kvalifikace, v pondělí 25. dubna pak odstartuje na tenisových kurtech v Komenského sadech hlavní soutěž. Ta vyvrcholí finálovým duelem v neděli 1. května od 10 hodin. „Zájem se rok od roku zvyšuje. Máme radost, že tenisový turnaj v Ostravě zdomácněl. Finálové a semifinálové zápasy jsou žádané a po zkušenostech z minulých let jsme byli nuceni přemýšlet, zda by se kurty v Komenského sadech neměly nahradit. Kapacita 600 diváků na závěrečné zápasy nestačí," řekl prezident koncernu Prosperita Miroslav Kurka.

Turnaj je druhý rok po sobě dotován 50 tisíci dolary. „Velice rádi bychom se znovu vrátili na stotisícovou dotaci, leč v tuto chvíli to není možné. Letos hráčům v hlavní soutěži ale zajišťujeme ubytování a tím jsme dosáhli toho, že tenisté získají body, jako by hráli turnaj s dotací 75 tisíc dolarů," řekl manažer turnaje Tomáš Ostarek.

Reklama

Související témata: