Hlavní obsah

Šafářová připravila Plíškovou o obhajobu a před finále si věří: Chci, aby titul zůstal doma!

Praha

Obhajoba se sice konat nebude, přesto může česká tenistka opět získat trofej z pražského turnaje WTA. Loňskou vítězku Karolínu Plíškovou totiž v semifinále přemohla Lucie Šafářová 6:4, 7:6 a o titul si v sobotu v poledne zahraje s Australankou Samanthou Stosurovou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Lucie Šafářová.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletá hráčka, která loni pronikla do Top 10 a ve finále French Open trápila Serenu Williamsovou, se v pražské Stromovce konečně potkala s formou, kterou na začátku sezóny marně hledala.

Čtyři vítězství v řadě Šafářovou katapultovaly po osmi měsících do turnajového finále, kde narazí na hráčku, s níž má bilanci 10:3. O tři roky starší Stosurová ale pošetřila síly, jelikož nasazená jednička Ruska Kuzněcovová vzdala bez boje.

„Samantha na antuce je úplně jiná hráčka, bude to hodně těžké, ale chci, aby titul zůstal doma," vytyčila si Šafářová, která by v případě finálové výhry poskočila ve světovém žebříčku na 13. místo.

Plíšková spadne na chvost elitní dvacítky

Poražená semifinalistka Plíšková se propadne na 20. příčku, ale z výsledku si velkou hlavu nedělala. „Od rána jsem se necítila moc dobře, v zápase mi tolik nešel servis, ale kdybych ve druhé sadě proměnila gameboly na 5:2, tak se ten zápas asi vyhrát dal," vykládala nedávná fedcupová hrdinka.

V posledních třech zápasech Fed Cupu Šafářová ze zdravotních a výkonnostních důvodů nenastoupila, ale teď už vypadá, že má opět nakročeno po správné cestě. „Bylo to pro mě těžké období, ale snad už je za mnou. To, že jsem ve finále doma v Praze, je pro mě velmi sladké," usmívala se.

S Plíškovou se utkaly minulý týden ve Stuttgartu a na odvetu měly obě dost odlišný názor. „Dobrý zápas to byl," tvrdila vítězka. „Ten minulý se mi zdál určitě lepší. Teď tam bylo mnohem víc chyb," oponovala Plíšková. „První zápasy jsem hrála suverénně, ale teď už jsem proti Lucce nebyla papírová favoritka."

Zato Šafářová měla pomalejší start do turnaje, jenže v pátek už míčky z její rakety létaly razantně k lajnám, a hlavně ji podržel servis. „V tie breaku Lucka trefila všechny první servisy," poznamenala Plíšková, která se rychle přesouvá na antukový turnaj do Madridu, kde nastupuje už v neděli.

Po chladných dnech, které v Praze panovaly v úvodních dnech turnaje, konečně vysvitlo sluníčko a zavládlo jarní počasí. „Bylo to moc příjemné sundat si konečně dlouhé triko," tvrdila Šafářová.

Na její zápas s Plíškovou se hlediště na centrkurtu konečně zaplnilo a to samé se dá čekat i o sobotním poledni. „Těším se na podporu fanoušků, snad jim udělám radost," popřála si Šafářová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori