Hlavní obsah

Murray - Berdych 6:3, 6:2Berdych na semifinále neměl nárok. Murray ho jednoznačně smetl

Madrid
Aktualizováno

Počtvrté za sebou podlehl český tenista Tomáš Berdych světové dvojce Andymu Murraymu. Ve čtvrtfinále turnaje Masters v Madridu s ním v pátek prohrál jednoznačně 3:6, 2:6. Český tenista tak neobhájí loňské semifinále.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Madridu.

Článek

Berdych až dosud hrál ve španělské metropoli ve velmi solidní formě a určitě si dělal ambice na postup i proti britskému favoritovi, s nímž měl jen mírně negativní bilanci 6:7. Všechny předchozí duely na antuce navíc rodák z Valašského Meziříčí vyhrál.

Zatímco Radek Štěpánek dokázal Murrayho na začátku turnaje skvělým tenisem pořádně potrápit, Berdych se jeho představení ani nepřiblížil. Hned na úvod zápasu prohrál servis a prakticky od prvních míčků tahal za kratší konec.

Murray neměl při svém podání žádný problém vyhrávat gamy. Bylo evidentní, že si na českého tenistu věří. Bezchybnou hrou od základní čáry čekal na chyby soupeře a dokázal i překvapit precizními kraťasy. Navíc výborně returnoval, čímž držel Berdycha permanentně pod tlakem.

Berdych se trápil na podání, které ve druhé sadě ztratil dokonce dvakrát. Na Britovu pestrou a sebevědomou hru neměl žádnou protizbraň, navíc kupil chyby. Po hodině a 16 minutách se tak po zásluze radoval z postupu Murray.

Sousa vzal Nadalovi set

Britský obhájce v sobotním semifinále narazí v repríze loňského boje o trofej na antukového krále Rafaela Nadala. Španělský favorit zdolal Portugalce Joaa Sousu 6:0, 4:6, 6:3.

Do ženského finále hladce prošla Slovenka Dominika Cibulková a oslavila ideálně dnešní 27. narozeniny. Po předchozích čtyřech třísetových zápasech tentokrát smetla devatenáctiletou Američanku Louisu Chiricovou. Nad 130. hráčkou světa, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, zvítězila dvakrát 6:1. Na tiskové konferenci se pak radovala i z narozeninového dortu.

Necelý měsíc po triumfu v Katovicích bude Cibulková usilovat o druhý letošní titul a šesté turnajové vítězství v kariéře. O titul na turnaji kategorie Premier Mandatory si finalistka předloňského Australian Open zahraje poprvé. Její soupeřkou bude nasazená šestka Rumunka Simona Halepová, která vyřídila 6:2, 6:0 Australanku Samanthu Stosurovou, finalistku Prague Open z minulého týdne. Cibulková je ve světovém žebříčku o 31 míst níže než Halepová, ale s Rumunkou má příznivou vzájemnou bilanci 3:1. Naposledy spolu hrály předloni.

Madrid (antuka):
Muži (dotace 5 719 660 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (8-ČR) - Murray (2-Brit.) 3:6, 2:6
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (11-Kan.) 6:3, 6:4
Nadal (5-Šp.) - Sousa (Portug.) 6:0, 4:6, 6:3
Nišikori (6-Jap.) - Kyrgios (Austr.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3
Ženy (dotace 4 771 360 eur):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (6-Rum.) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:0
Cibulková (SR) - Chiricová (USA) 6:1, 6:1

Reklama

Související témata: