Hlavní obsah

Trapas na French Open: Šampiónce organizátoři omylem ukončili kariéru

Byl to až srdceryvný moment. Italská tenistka Francesca Schiavoneová mířila po porážce v prvním kole French Open od domácí Kristiny Mladenovicové do šatny a publikum ji na cestu odměnilo bouřlivými ovacemi ve stoje. Organizátoři totiž předtím oznámili, že rodačka z Milána ukončila bohatou kariéru a fanoušci tak mohli vidět její poslední zápas na okruhu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francesca Schiavoneová během prvního kola French Open. Ne, tohle opravdu nebyl její poslední zápas.

Článek

Celá věc ale měla jeden nepříjemný háček. Konec kariéry, který organizátoři zveřejnili na oficiálním twitteru turnaje, byl novinkou nejen pro fanoušky, ale i pro samotnou Schiavoneovou.

Trapná epizoda pokračovala i na pozápasové tiskové konferenci, kde stále někteří novináři zůstávali v omylu způsobeným managementem turnaje.

„Roland Garros oznámilo, že končím, jenže já nekončím. Takže se můžete klidně všichni zvednout a vrátit se do redakcí, protože já jsem nic takového neřekla," vyzvala žurnalisty pětatřicetiletá hráčka.

Šampiónka French Open z roku 2010 zatím pověsit raketu na hřebík nehodlá. „Až budu chtít skončit, oznámím to," ujistila.

„Když jsem dohrála a všichni se zvedli, nebyla jsem si jistá, zda jde o gesto respektu. Bylo to milé, ale myslím, že si kvůli organizátorům všichni mysleli, že končím. Tohle ale nebyl můj poslední zápas," dodala aktuálně 95. hráčka žebříčku WTA.

Reklama