Hlavní obsah

Kvitová si poprvé zahraje před Wimbledonem dva turnaje

Londýn

Tenistka Petra Kvitová si poprvé v kariéře zahraje před Wimbledonem dva turnaje na trávě. Dvojnásobná vítězka z All England Clubu se před cestou do Londýna rozehraje v Birminghamu a tradičně v Eastbourne.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Vítězné gesto Petry Kvitové.

Článek

"Je důležité, abych měla na trávu letos co nejlepší přípravu, a doplnění Birminghamu do programu je perfektní příležitost. Jsem ráda, že letos začnu dřív," uvedla Kvitová na webu turnaje. Do soutěže dostala od pořadatelů divokou kartu.

Těší se zpět

Aktuální světová dvanáctka Kvitová hrála v Birminghamu jen jednou a v roce 2008 vypadla v prvním kole. "Už je to dávno a těším se zpět, protože vím, že turnaj od té doby hodně vyrostl a udělal hodně změn," řekla šestadvacetiletá tenistka.

Turnaj Classic Birmingham se hraje 13. až 19. června a podle organizátorů má letos nejlepší obsazení v pětatřicetileté historii. Vedle Kvitové budou hrát také další Češky - loňská finalistka Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Kvitová se z Birminghamu přesune do Eastbourne, kde bude hrát již popáté v kariéře a v roce 2011 zde došla až do finále. Kvitová v minulosti hrála před Wimbledonem vždy jen jeden turnaj, loni dokonce kvůli nemoci jela přímo do Londýna.

Reklama

Související témata: