Hlavní obsah

Fucsovics - Cervantes 6:2, 6:2V Prostějově ve finále Maďar Fucsovics s Kazachem Kukuškinem

Prostějov

Ve finále antukového challengeru v Prostějově se v sobotu utkají Maďar Marton Fucsovics, který vyřadil po hladké výhře 6:2, 6:2 turnajovou čtyřku Španěla Iniga Cervantese, a Kazach Michail Kukuškin. Kazašský tenista si v druhém pátečním semifinále poradil rovněž ve dvou setech 6:1, 6:4 s Rusem Karenem Chačanovem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ruský tenista Karen Chačanov na turnaji v Prostějově.

Článek

Dosavadní překvapení turnaje Fucsovics, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, nedal Cervantesovi žádnou šanci.

„Od té doby, co jsem ve druhém kole utekl z mečbolu Chilanu Lamovi, začal jsem hrát více bojovně, dobře podával a vyhrával důležité míče. Španěl ale dnes nepodal svůj nejlepší výkon, před zápasem mi říkal, že je lehce zraněný. Navíc byl po včerejším duelu proti Pavláskovi asi dost unavený, což pro mě byla samozřejmě výhoda. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech," uvedl maďarský tenista.

Svou spanilou jízdu prostějovským turnajem, jak dále řekl, by chtěl zakončit úspěchem ve finále. „Kukuškin hraje velmi tvrdě. Musím si proto pořádně odpočinout a připravit se na jeho rychlé údery," dodal až 204. hráč světového žebříčku ATP.

Kukuškin zdolal Chačanova

Komplikovanější cestu do finále měl šestý nasazený Kukuškin. Po snadném prvním setu, se ve druhém trápil. Za stavu 1:4 se však zvedl a Rusovi již nedovolil ani gam.

„Výsledek sice vypadá přesvědčivě, ale bylo to hodně těžké. Chačanov je výborný, mladý hráč a jde pořád nahoru. Doufal jsem však, že mi mohou pomoci moje zkušenosti a to se nakonec i stalo. V některých momentech jsem měl i o něco víc štěstí, přesto jsem do posledního míčku nevěděl, jak to dopadne," prohlásil Kazach.

Se svým finálovým soupeřem Fucsovicsem hrál jen jednou a to v roce 2013 v Istanbulu, kde ho zdolal ve dvou setech. „Nyní má za sebou dlouhou cestu z kvalifikace, na které dokázal porazit řadu velkých hráčů. Tento týden opravdu podává skvělé výkony, bude velmi nebezpečný. Očekávám další těžký zápas," dodal Kukuškin.

Challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Fucsovics (Maď.) - Cervantes (4-Šp.) 6:2, 6:2
Kukuškin (6-Kaz.) - Chačanov (Rus.) 6:1, 6:4
Čtyřhra - finále:
Bury, Zelenay (4-Běl./SR) - Peralta, Podlipnik-Castillo (3-Chile) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: