Hlavní obsah

Kukuškin - Fucsovics 6:1, 6:2V Prostějově triumfoval Kazach Kukuškin

Prostějov

Kazašský tenista Michail Kukuškin se stal vítězem antukového challengeru v Prostějově, když v sobotním finále hladce zdolal ve dvou setech 6:1, 6:2 Maďara Mártona Fucsovicse. Do žebříčku ATP si připsal 125 bodů a na své konto 15 300 Euro.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vítěz prostějovského challengeru Michail Kukuškin z Kazachstánu a Márton Fucsovics z Maďarska (vlevo).

Článek

Maďar, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, na dosavadní spanilou jízdu turnajem ve finále navázat nedokázal. Kazach od začátku hru kontroloval a zaslouženě bez větších problémů zvítězil.

„Je to samozřejmě výborný pocit. Když jsem přijel do Prostějova, vůbec jsem nečekal, že tu nakonec vyhraji. Každým zvládnutým zápasem se ale moje sebevědomí zvyšovalo, až jsem se nakonec ocitl ve finále. Dnes jsem se cítil velmi dobře a věděl jsem, že mám šanci uspět. Prostějovský challenger je na okruhu velmi známý a přijíždí sem řada skvělých hráčů. O to víc mě těší, že jsem tady vyhrál," uvedl Kukuškin.

Finále, jak dále řekl, kontroloval. „Snažil jsem se koncentrovat od prvního míčku. Věděl jsem, že Fucsovics je výborný hráč a že budu muset bojovat a hrát svůj nejlepší tenis. Věřil jsem si však, dařilo se mi hrát svoji hru a to bylo klíčové," tvrdil Kazach.

Za nejdůležitější s ohledem na další týdny označil zdraví. „Ve své kariéře jsem utrpěl několik zranění, takže být v pohodě, to je priorita. V žebříčku ATP bych se teď chtěl posunout co nejvýše. Už jsem byl v padesátce, takže, pokud to půjde, rád bych ještě výš," dodal Kukuškin.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově
(antuka, dotace 106 500 eur)
Dvouhra - finále:
Kukuškin (6-Kaz.) - Fucsovics (Maď.) 6:1, 6:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články