Hlavní obsah

Karolína Plíšková - Riskeová 7:6, 7:5Plíšková získala v Nottinghamu první letošní titul

Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková vyhrála turnaj na trávě v Nottinghamu a získala první letošní titul. Ve finále porazila Američanku Alison Riskeovou 7:6 a 7:5 také díky tomu, že odvrátila sedm setbolů. Úspěch českých tenistek podtrhla Andrea Hlaváčková, která po boku Číňanky Pcheng Šuaj vyhrála čtyřhru.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Karolína Plíšková se těší s trofejí za triumf na turnaji v Nottinghamu.

Článek

Plíšková byla v Nottinghamu nejvýše nasazenou. Roli favoritky ve svém prvním letošním finále potvrdila a po více než roce zvítězila. Naposledy triumfovala loni na antuce v Praze.

Plíšková vstoupila do zápasu lépe a vedla 3:1. Pak se ale Američanka brejkem vrátila do hry a za stavu 5:4 měla při servisu české tenistky tři setboly. Ani jeden neproměnila a úvodní sadu rozhodoval tie-break. Plíšková v něm prohrávala 4:6 a pak ještě 6:7, ale ani jednu z těchto tří šancí na ukončení setu Američanka znovu nezužitkovala. Česká tenistka toho využila a zkrácenou hru vyhrála 10:8.

Ve druhé sadě získala Američanka převahu ve výměnách, ale vedení 4:2 ztratila a po dalším brejku nevyužila za stavu 5:4 šanci dopodávat set do konce. Znovu promarnila setbol. Naopak Plíšková získala tři hry za sebou a utkání po hodině a 55 minutách ukončila.

Hlaváčková s Pcheng Šuaj ve finále porazily 7:5, 3:6 a 10:7 kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Jang Čao-süan a navázaly na společný triumf z turnaje v Pekingu v roce 2014.

Vandewegheová podruhé vyhrála turnaj v Hertogenboschi

Američanka Coco Vandewegheová po dvou letech znovu vyhrála tenisový turnaj v Hertogenboschi. Ve finále porazila dvakrát 7:5 Francouzku Kristinu Mladenovicovou. Na nizozemské trávě navázala na úspěch z roku 2014 a získala druhý titul v kariéře. Jinde se jí zvítězit nepodařilo.

Čtyřiadvacetiletá Vandewegheová potvrdila, že se jí na Mladenovicovou daří. Před dnešním finále ji porazila ve všech třech vzájemných zápasech. Američanka v zápase jen jednou ztratila podání. Její francouzská soupeřka díky tomu za stavu 5:3 ve druhé sadě podávala na zisk setu, ale Vandewegheová získala čtyři hry za sebou a zápas ukončila.

Z Nizozemska se nyní Vandewegheová přesune do Birminghamu. V prvním kole se tam rovněž na trávě utká se světovou trojkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska.

Na turnaji mužů ve Stuttgartu se v neděli neodehrálo finále dvouhry, které bylo kvůli dešti odloženo na pondělí.

Nottingham (tráva, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Riskeová (USA) 7:6 (10:8), 7:5.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (ČR/Čína) - Dabrowská, Jang Čao-süan (4-Kan./Čína) 7:5, 3:6, 10:7.
Hertogenbosch (tráva)
Ženy (dotace 250.000 dolarů), dvouhra - finále:
Vandewegheová (6-USA) - Mladenovicová (3-Fr.) 7:5, 7:5.
Stuttgart (tráva, dotace 675 645 eur)
Čtyřhra - finále:
Daniell, Sitak (N. Zél.) - Marach, Martin (Rak./Fr.) 6:7 (4:7), 6:4, 10:8.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková