Hlavní obsah

Cibulková - Kar. Plíšková 7:5, 6:3 Plíšková na druhý letošní titul nedosáhla. Ve finále prohrála s Cibulkovou

Eastbourne
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková v generálce na Wimbledon na druhý letošní titul nedosáhla. V sobotním finále turnaje v Eastbourne podlehla Slovence Dominice Cibulkové 5:7, 3:6. Rodačka z Loun tak prohrála s o tři roky starší soupeřkou i druhý vzájemný duel na okruhu v kariéře.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se raduje s trofejí pro vítězku turnaje v Eastbourne.

Článek

Česká tenistka nenavázala na čtrnáct dní starý triumf z Nottinghamu a promarnila možnost posunout se na 16. příčku žebříčku WTA. Cibulková letos vyhrála druhý turnaj a celkově si připsala šestý titul na okruhu WTA.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se letos už přehoupla přes hranici tří set es, ale v prvním setu měla jen dvě a o servis se nedokázala opřít. Podání si čtyřikrát prohrála a soupeřce ho sebrala jen třikrát.

Cibulková úspěšně dostávala vysokou Plíškovou z rytmu zkracováním hry. Po jednom úspěšném kraťasu si připravila setbol, který vzápětí využila. Druhá sada už byla jasnou záležitostí sedmadvacetileté slovenské tenistky.

"Jsem opravdu spokojená s tím, jak jsem letos hrála na trávě. Získala jsem jeden titul a teď finále, takže to není tak špatné," řekla navzdory porážce Plíšková. "Doufám, že ve Wimbledonu uhraju nějaký dobrý výsledek," dodala česká dvojka, jejímž maximem na nejprestižnějším grandslamu je druhé kolo.

Johnson získal v Nottinghamu premiérový titul

Americký tenista Steve Johnson si na trávě v Nottinghamu díky finálovému vítězství 7:6 (7:5), 7:5 nad Uruguaycem Pablem Cuevasem připsal premiérový titul na okruhu ATP. Šestadvacetiletý 38. hráč světa si v generálce na Wimbledon poradil ve čtvrtfinále i s turnajovou jedničkou Kevinem Andersonem z JAR. Jeho letošním maximem bylo čtvrtfinále v Londýně.

Ve finálovém duelu s nasazenou dvojkou Cuevasem získal Johnson první set až v tie-breaku. Ve druhé sadě sice turnajová šestka nechala soupeře obrátit stav z 4:2 na 4:5, následující tři hry ale Johnson vyhrál a po hodině a půl proměnil druhý mečbol.

Eastbourne (tráva, dotace 776 878 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cibulková (12-SR) - Karolína Plíšková (10-ČR) 7:5, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Juraková, Rodionovová (Chorv./Austr.) - Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (2-Tchaj-wan) 5:7, 7:6 (7:4), 10:6.
Nottingham (tráva dotace 704 805 eur):
Dvouhra - finále:
Johnson (6-USA) - Cuevas (2-Urug.) 7:6 (7:5), 7:5.
Čtyřhra - finále:
Inglot, Nestor (2-Brit./Kan.)- Melo, Dodig (1-Braz./Chorv.) 7:5, 7:6 (7:4)
Exhibiční tenisový turnaj mužů ve Stoke Poges (tráva):
Rosol (ČR) - Bedene (Brit.) 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: