Hlavní obsah

Chtěl bych, aby mě Štěpánek trénoval, přeje si Kyrgios

Londýn

Kariéru zatím rozhodně nekončí, další tenisové kroky by však Radka Štěpánka mohly zavést k trenéřině. O nabídky by úspěšný český reprezentant zřejmě neměl nouzi. Jeden z nejtalentovanějších hráčů, ale zároveň i bouřliváků Nick Kyrgios by si dokázal představit, že se právě Štěpánek stane jeho příštím trenérem.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Radek Štěpánek na letošním Wimbledonu.

Článek

Patnáctý nasazený Kyrgios vyřadil Štěpánka v 1. kole na londýnské trávě po výhře 6:4, 6:3, 6:7 a 6:1. Po relativně hladkém postupu se mu ulevilo. „Je to noční můra pro každého. Nikdo nechce hrát s Radkem v 1. kole Wimbledonu," citovala agentura Reuters australského tenistu.

Se Štěpánkem ho údajně pojí přátelství. Český hráč mu už letos vypomáhal a dal mu několik rad.

„Bylo trochu bláznivé hrát proti tak dobrému kámošovi. Radek ještě kariéru nekončí, ale až se tak stane, mohl by se mnou objíždět turnaje. Byl bych rád, kdyby mě trénoval tak úspěšný chlap," nechal se slyšet jednadvacetiletý rodák z Canberry.

Jisté je, že osmnáctý hráč světového žebříčku ATP, který je už delší dobu bez kouče, si musí počkat. Sedmatřicetiletý Štěpánek totiž odchod do tenisového důchodu neplánuje.

„Jimmy Connors je zatím nejstarším hráčem, který na grandslamu vyhrál zápas ve dvouhře. Teď jsem druhý, takže by bylo dobré, kdybych ho překonal," smál se Štepánek. „O odchodu zatím nepřemýšlím, ale co se týká Nicka - několikrát jsme spolu trénovali, má velký potenciál," potvrdil zkušený tenista.

„Kyrgios má skvělou hru, i když občas ho brzdí problémy s koncentrací. Nicméně kdo ví, kam nás život zavede... Pokud mu však jednou budu moci pomoct a radit, tak proč ne," uzavřel Štěpánek.

Reklama

Související témata: