Hlavní obsah

Idiote. Víš vůbec, co děláš? Frustrovaný srbský tenista seřval sudího ve Wimbledonu

Londýn

Hodně vzteklou a teatrální scénu předvedl směrem k hlavnímu rozhodčímu srbský tenista Viktor Troicki v koncovce zápasu druhého kola Wimbledonu. Pětadvacátý nasazený hráč turnaje se nemohl smířit s verdiktem umpirového sudího Damiana Torelly, jehož počastoval sprškou výčitek a nadávek.

Foto: Profimedia.cz

Srbský tenista Viktor Troicki ve Wimbledonu.

Článek

Troicki nakonec prohrál se Španělem Albertem Ramosem-Vinolasem 6:3, 3:6, 3:6, 6:2 a 3:6. Španěl podával v rozhodujícím pátém setu na vítězství, když za stavu 5:3 a 30:30 nejprve čárový rozhodčí zahlásil při jeho servisu aut, nicméně Torella jeho verdikt opravil a oznámil stav 40:30 pro Ramose, tedy mečbol.

Jelikož na kurtu číslo 17 není instalované tzv. jestřábí oko, neexistovalo proti rozhodnutí sudího žádné odvolání.

V Srbovi ihned bouchly saze. „Neee," zařval a vzal si míček od sběrače. Nesl ho k rozhodčímu, aby mu ukázal, že na něm není ani náznak bílé stopy, naznačující, že by mohl jakkoliv tečovat čáru. „Podívej se na něj, no podívej se," vybízel marně.

„Co děláš? Víš vůbec, co děláš?" řval opakovaně rodák z Bělehradu na arbitra. Jeho výrok se mu ale zvrátit nepodařilo. „Idiote. Jsi nejhorší ze všech," ulevil si rozzuřený srbský hráč.

Frustrující rozhodnutí

Pochopitelně zcela ztratil koncentraci a Ramos bez problémů mečbol proměnil. Troického výstup pokračoval i po posledním míčku zápasu.

„Myslím, že ten chlap nemá vůbec žádné zkušenosti s tímto povrchem. Za celou kariéru jsem ho nikdy neviděl. To je šílené. Za dlouhý pětisetový zápas opravil jenom tenhle verdikt, přitom čároví udělali tolik chyb, a to nejen směrem ke mně, ale i k mému soupeři," kritizoval Srb po utkání Torellu.

„To, co se stalo na konci, je hrůza. Cítil jsem, že ten chlap je fakt špatný, na to aby byl na kurtu, kde není jestřábí oko. Neříkám, že jsem kvůli tomu prohrál zápas, ale tohle rozhodnutí v takový moment od někoho bez zkušeností, kdo nemá páru, o co jde, je frustrující. Jenom si tam dřepí a hlásí skóre, vůbec se na míček nedívá," dodal Troicki s tím, že si myslí, že rozhodčí by měl za svůj výkon dostat pokutu.

Reklama