Hlavní obsah

Zase krach. Grandslamová deka na Plíškové leží dál

Londýn

Další grandslam, další krach. Karolíny Plíškové se forma z předchozích travnatých turnajů ve Wimbledonu moc dlouho nedržela. Ve druhém kole prohrála česká tenistka s Japonkou Misaki Doiovou 6:7, 3:6.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Tenistka Karolína Plíšková ve Wimbledonu.

Článek

Bilance Plíškové na čtyřech největších akcích roku je čím dál tím tristnější. Pro hráčku, která už byla v top 10 a má ambice se tam v brzké době vrátit, jsou grandslamy noční můrou. Nejlepšími výsledky čtyřiadvacetileté Češky zůstávají třetí kola Australian Open 2015 a 2016. Jinak je to bída kombinovaná s nouzí.

Do zápasu s o rok starší Japonkou vstupovala sedmnáctá hráčka světa jako velká favoritka. Poměr vzájemných zápasů byl 4:1 pro Plíškovou, poslední dva zářezy si proti Doiové navíc připsala na trávě, ten poslední před pár dny v Eastbourne. Nahrávala jí i aktuální forma na atypickém povrchu, letos měla Plíšková na trávě bilanci 10:2.

Tie break nezahrála dobře

Přesto bylo na kurtu všechno jinak. Malinká Japonka (159 cm) útočila, vysoká Češka (186 cm) kupila chyby. Těch nevynucených měla 21, což nakonec nevyvážilo ani 14 es a 26 vítězných úderů. Poměr všech míčů byl nakonec 68:78 v neprospěch české favoritky.

Plíšková v první sadě odvracela dva setboly už za stavu 5:6, tie-break pak přerušila dešťová pauza. „Úplně se tam to přerušení nehodilo, ale s tím se tady prostě musí počítat. Vyhrála jsem těžkou výměnu a byla jsem na servisu. Ale ten tie-break jsem nezahrála dobře," kritizovala se poražená.

Šampiónka z Nottinghamu, finalistka z Eastbourne a turnajová patnáctka se tak s wimbledonskou dvouhrou rozloučila už po druhém zápase. Grandslamová deka na Plíškové leží dál.

Reklama