Hlavní obsah

Vymočím se do plechovky na tenisáky! hrozil naštvaný Uruguayec ve Wimbledonu

Londýn

Trochu bizarní příběh se odehrál v pondělním duelu wimbledonské čtyřhry, v němž uruguaysko-španělský pár Pablo Cuevas, Marc Granollers prohrál s britsko-kanadskou dvojicí Jonny Marray, Adil Shamasdin. Poražený tým se v rozhodující páté sadě cítil velmi popuzen tím, že prvnímu zmiňovanému hráči nebyl umožněn odchod na toaletu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Sběrač s tenisovým míčkem během Wimbledonu 2016.

Článek

Vyhrocený osmifinálový duel se pořádně protáhl, pátý set skončil 14:12. Cuevas však během nekonečného pátého dějství marně žádal francouzskou sudí Aurelii Tourteovou o možnost odejít na záchod.

Uruguayský tenista pak podle britský médií vyhrožoval tím, že se vymočí do plechovky od tenisáků.

„Ano stalo se to při výměně stran. Bylo to něco s pauzou na záchod a plechovkou na míčky. Ale nevím přesně, co se stalo. Sám jsem šel dvakrát na toaletu během zápasu, protože byl hodně dlouhý. Myslím, že by vám měly být povoleny extra pauzy na odskočení, když se hraje pět setů," komentoval moment vítězný Marray.

Nervózní rozhodčí

Jihoameričan Cuevas byl pochopitelně hodně rozčilený, za svoji reakci si vysloužil varování. Později dostal poražený pár ještě jedno, za vypálený míček mimo kurt.

Na protest pak Cuevas s Granollersem odmítali nastoupit, za což sudí dokonce začala oznamovat třetí varování, které zastavil přihlížející supervizor.

„Myslím si, že umpirová rozhodčí neměla zápas úplně pod kontrolou. Dělala chyby na obě strany. Všichni jsme si na ni stěžovali a bylo vidět, že je nervózní. Podle mě to moc nezvládla," uznal postupující Shamasdin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články