Hlavní obsah

Z wimbledonské šampiónky je jen stín. Prožívám noční můru, bojím se o život, říká Bartoliová

Život wimbledonské šampiónky Marion Bartoliové se proměnil v „noční můru“. Tak alespoň sama popisuje svůj boj se záhadným virem, který se do jejího těla dostal v Indii.

Foto: Profimedia.cz

Marion Bartoliová v pořadu This Morning

Článek

Krátce po svém životním triumfu v All England Clubu svérázná Francouzka ukončila kariéru. Absence drilu se na ni ihned projevovala nepřehlédnutelnou nadváhou, jenže v posledních měsících se s jejím tělem stal pravý opak. Vypadá neduživě a nemocně.

Množily se spekulace o anorexii, ale vše je jinak. V televizním pořadu „This Morning" se rozpovídala o tom, s jak vážným problémem se potýká.

„Moje tělo začalo odmítat stále více a více věcí - od jídla až po elektroniku. Nemůžu ani psát na svém telefonu bez rukavic. Nemůžu mít šperky, protože moje kůže na ně špatně reaguje. Musím se mýt v minerální vodě, protože nemůžu použít tu z kohoutku," popsala škálu svých alergií.

„Můj život je teď noční můrou. Nepřála bych nikomu, aby si tímhle musel projít," pokračovala.

Modlí se za normální život

Podle svých slov už se nemůže dočkat, až v pondělí nastoupí na speciální kliniku a zahájí léčbu. Nepopírá, že se bojí o svůj život.

„Samozřejmě, že se bojím. Moje srdce může přestat pracovat," svěřila se.

Se svými zdravotními problémy vyšla na veřejnost proto, aby si fanoušci nemysleli, že si své potíže způsobuje sama. „Tohle si opravdu nedělám úmyslně sama. Taky jsem si říkala, že možná někdo trpí něčím podobným a potřebuje podporu. Momentálně přežívám a modlím se za to, abych se mohla vrátit do normálního života," uvedla.

Dramatický úbytek váhy na sobě začala pozorovat od letošního února. V Indii se zastavila kvůli promo akcím na podporu French Open, když byla na cestě z Australian Open do New Yorku.

„Začala jsem se cítit unaveně, ale myslela jsem si, že je to kvůli třem dlouhým přeletům. Myslím, že ten virus jsem chytila v Indii. Pak už jsem se cítila jen hůř a hůř," dodala.

Reklama