Hlavní obsah

Kyrgiose zničil totální outsider. Hraju už víc Pokémony než tenis, přiznal Australan

Velká senzace se na prestižním turnaji Masters 1000 v Torontu narodila už v prvním kole. Jedenáctý nasazený Nick Kyrgios prohrál se sedmnáctiletým Kanaďanem Denisem Shapovalovem, 370. hráč světa vyřídil Australana 7:6, 3:6, 6:3 za necelou hodinu a půl. Nicméně už před turnajem sám Kyrgios naznačoval, že jeho momentální soustředěnost na sport není úplně maximální.

Foto: Aaron Vincent Elkaim, ČTK/AP

Denis Shapovalov po vítězství nad Nickem Kyrgiosem.

Článek

Už po Wimbledonu si výstřední rebel vysloužil kritiku za absenci bojovnosti v duelu s Andym Murraym a následné komentáře o tom, jak tenis nemiluje.

Před podnikem v Torontu se zase na sociálních sítích chlubil, jak ho pohltila hra na chytrých telefonech Pokémon Go. „Jídlo, spánek, Pokémon Go. Jen tak v tichosti, jak dobrý je Pokémon Go. Upřímně, hraju ho víc než tenis," přiznal na svém twitterovém účtu.

Na jeho vzkaz zareagovali organizátoři v Torontu. „Centrkurt je pro tebe připravený." „Pravda je taková, že teď jsem víc vzrušený z vylíhnutého vejce než proměněného brejkbolu, hahaha," odpověděl tenista.

V samotném utkání pak mimo jiné nasázel 18 dvojchyb. Nabídl tak životní šanci Shapovalovovi, pro něhož to byl teprve druhý start na podniku ATP. Vítězství nad hráčem elitní dvacítky žebříčku před domácími fanoušky v jeho kariéře zastínilo i nedávný triumf v juniorce Wimbledonu.

„Nick je neuvěřitelný tenista. Je mezi nejlepší dvacítkou na světě a možná bude brzy i svtětovou jedničkou. Pochopitelně jsem neočekával, že vyhraju. Bojoval jsem ale o každý bod a výsledek je velmi dobrý," radoval se mladík.

„Hrál skvěle a výhru si zasloužil. Samozřejmě byl nadšený z toho, že hraje před svými fanoušky, vím, jaké to je, hrát hned po velkém juniorském výsledku na domácím turnaji. Kanaďané navíc podporují své sportovce více než Australané," přijal porážku Kyrgios.

O své přípravě na zápas a hrách s virtuálními postavičkami však s novináři mluvit nechtěl: „Nebudu vám říkat, co jsem dělal a nedělal v přípravě. Prostě jsem jenom hrál hodně blbě."

Reklama

Související témata: