Hlavní obsah

Berdych odtajnil nového kouče. Českou jedničku povede bývalý wimbledonský vítěz!

Praha

Tenista Tomáš Berdych si vybral nového kouče! Českou jedničku povede wimbledonský vítěz z roku 2001 Goran Ivaniševič. Čtyřiačtyřicetiletý Chorvat, jenž v červenci ukončil spolupráci s Marinem Čiličem, povede rodáka z Valašského Meziříčí poprvé na turnaji v Cincinnati. Ten začne 14. srpna po skončení olympijských her v Rio de Janeiru.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Tomáš Berdych si vybral nového kouče. Bude jím Goran Ivaniševič.

Článek

Třicetiletý Berdych v polovině května týden před French Open ukončil spolupráci s venezuelským koučem Danielem Vallverduem. Poté byl bez trenéra a na výpomoc měl Ivaniševičova krajana Luku Kutanjace. Z tenistova prohlášení na sociální síti nevyplývá, zda bude s Kutanjacem po angažování bývalého wimbledonského vítěze dále spolupracovat.

"Jsem nadšený, že mohu ohlásit nový přírůstek do svého týmu. Před dvěma měsíci jsem začal pracovat s Lukou Kutanjacem a cítím, že od té doby se moje hra zlepšila a moje forma jde správným směrem. Abych se dále zlepšoval, rozhodl jsem se již v Cincinnati přibrat do svého týmu Gorana Ivaniševiče," uvedl na facebooku Berdych, který kvůli obavám z viru zika nestartuje na hrách v Riu.

Ivaniševič na konci července po třech letech ukončil spolupráci s Čiličem, který s pomocí bývalého wimbledonského vítěze vyhrál předloni US Open. Chorvatská tenisová legenda vedle triumfu na nejslavnějším turnaji ovládla dalších 21 podniků a na žebříčku ATP byla nejvýše na druhém místě. V roce 1992 získal Ivaniševič bronz ve dvouhře i čtyřhře na olympijských hrách v Barceloně.

Levoruký Ivaniševič se proslavil stylem servis - síť a Berdychovi by tak mohl pomoci vylepšit útočnou hru a voleje. "Cítím, že Goran je se svými hráčskými a trenérskými zkušenostmi a také se svou energií perfektním doplněním mého týmu. Jsem natěšený na nové výzvy," dodal Berdych.

Získá tenista Tomáš Berdych pod vedením Gorana Ivaniševiče grandslamový titul?
Ano
23,9 %
Ne
76,1 %
Celkem hlasovalo 6949 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články