Hlavní obsah

Loni spolu měli incident, teď Murray tvrdí: Rosol je tvrdý soupeř, ale jsme v pohodě

New York

Velká zkouška čeká na úvod US Open českého reprezentanta Lukáše Rosola. Již v prvním kole posledního grandslamu letošní sezóny narazí na světovou dvojku Andyho Murrayho. Oba tenisté spolu od loňského incidentu na turnaji v Mnichově příliš nevycházeli, olympijský vítěz je však před českým tenistou na pozoru a před zahajovacím duelem ve Flushing Meadows zachovává chladnou hlavu.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Brit na Rosola minulý rok v zápalu boje křičel, že ho všichni tenisté na ATP Tour nenávidí. Murrayho rozhněvalo to, že do něj Rosol údajně úmyslně vrazil ramenem během výměny stran. „Nikdo na tour tě nemá rád - všichni tě nenávidí," prohlásil druhý hráč světa.

Po zápase Murray svá vyjádření částečně krotil, avšak vzájemná nevraživost mezi oběma hráči zůstala. Los US Open svedl Rosola s Murraym opět do bitvy, žádná slovní přestřelka se však nekoná. „Vlastně jsem s ním až na ten den vycházel vždycky v pohodě," řekl devětadvacetiletý Murray.

„Rosol je těžký, těžký soupeř. Je to velký a silný chlap, jde si za svým a hodně riskuje. Na úvodní kolo je určitě obtížným protivníkem," citovala Murrayho BBC.

Oba se dosud utkali dvakrát. Kromě již zmíněného Mnichova se tak stalo ještě v roce 2014 v Indian Wells. Všechny zápasy vyhrál britský tenista, avšak Rosol mu vždy vzal alespoň set.

Porazí Lukáš Rosol v 1. kole US Open favorita Andyho Murrayho?
Ano, bude to senzace
24,4 %
Brita potrápí, ale nevyhraje
25,1 %
Murray s přehledem postoupí
50,5 %
Celkem hlasovalo 5263 čtenářů.

Reklama