Hlavní obsah

Pouille - Nadal 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6Šok na US Open. Nadala v pětisetovém thrilleru vyřadil mladý Francouz

New York
Aktualizováno

Bitva se vším všudy a senzačním koncem se odehrála v neděli na US Open. Španělský tenista Rafael Nadal v duelu o čtvrtfinále s turnajovou čtyřiadvacítkou Francouzem Lucasem Pouillem nenaplnil roli papírového favorita a po prohře v pěti setech se s New Yorkem loučí.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Francouzský tenista Lucas Pouille slaví vítězství nad Rafaelem Nadalem v osmifinále US Open.

Článek
Fotogalerie

Pouille se dosud s legendárním Španělem střetl jednou, loni na Masters v Římě mu Nadal povolil na své oblíbené antuce pouhé tři hry. Na stadiónu Arthura Ashe se ale odehrál trochu jiný zápas.

Dvaadvacetiletý Francouz zaskočil o osm let staršího matadora hned v první sadě, v níž Nadal dokázal uhrát jen jednu hru. Španělský tenista se pak sice dokázal do zápasu vrátit, v rozhodujícím pátém setu ale dotáhl Pouille své snažení po čtyřech hodinách a šesti minutách do úspěšného konce v tie breaku. "Tahle výhra možná změní moji kariéru," řekl Pouille.

Jisté je, že jeden semifinalista letošního US Open bude z Francie. Pouille se totiž ve čtvrtfinále střetne se svým krajanem Gaëlem Monfilsem. "Bojoval jsem až do konce. Něco jsem mohl udělat lépe a jsem smutný, že jsem nevyužil svoji šanci. Potřeboval jsme přidat něco navíc a to tam nebylo. Musím pracovat dál," řekl Nadal, který letos nehrál dva měsíce kvůli zranění zápěstí.

Čtvrtfinále si zahraje i první hráč světa Novak Djokovič. Srb si v New Yorku poradil s Britem Kylem Edmundem 6:2, 6:1 a 6:4.

Wozniacká si smlsla na osmičce

O překvapení se v New Yorku postarala i dánská tenistka Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička vyprovodila v osmifinálovém duelu z centrkurtu domácí turnajovou osmičku Madison Keysovou po setech 6:3 a 6:4.

Dvojnásobná finalistka US Open Wozniacká porazila Američanku za hodinu a dvacet minut a postoupila do čtvrtfinále. Bývalá světová jednička byla ve všem lepší než její jedenadvacetiletá soupeřka.

Keysová nenašla žádnou odpověď na Dánku a selhávala od základní čáry. Wozniacká toho dokázala využít a postoupila do finálové osmičky turnaje, který má rozpočet větší než jednu miliardu korun.

Šestadvacetiletá hráčka se chytla v pravý čas. Je to poprvé, co vyhrála čtyři po sobě jdoucí zápasy na jednom turnaji od března 2015, když se radovala z výhry v Kuala Lumpur v Malajsii. Od té doby se objevila na 34 turnajích. Kde skončí na US Open?

US Open (tvrdý povrch, dotace 46 303 400 dolarů)
Muži, dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6:2, 6:1, 6:4
Monfils (10-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6:3, 6:2, 6:3
Pouille (24-Fr.) - Nadal (4-Šp.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6)
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Vinciová (7-It.) - Curenková (Ukr.) 7:6 (7:5), 6:2
Sevastovová (Lot.) - Kontaová (13-Brit.) 6:4, 7:5
Wozniacká (Dán.) - Keysová (8-USA) 6:3, 6:4
Nedělní výsledky českých tenistů zde.
Vyhraje Němka Angelique Kerberová letošní US Open?
Ano
21,8 %
Ne
78,2 %
Celkem hlasovalo 10915 čtenářů.

Reklama

Související témata: