Hlavní obsah

Americká cesta je u konce. Takhle naštvanou jsem se dlouho neviděla, lituje Kvitová

New York/Praha

Americký zájezd končí. Na jihu v brazilském Riu při něm Petra Kvitová získala vytouženou olympijskou medaili, její slibný rozjezd na severu kontinentu na US Open však zastavila v noci světová dvojka Angelique Kerberová. Sny o účasti v závěrečných bojích vzaly za své po osmifinálové prohře 3:6, 5:7. Sama tenistka z Fulneku cítila, že to mohlo vyjít lépe.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová během zápasu s Němkou Angelique Kerberovou.

Článek
Fotogalerie

„Takhle naštvanou jsem se po zápase dlouho neviděla," přiznala pro Radiožurnál po boji, který nebyl nijak zvlášť líbivý. A nedostatků bylo výrazně více na straně Češky.

V utkání vyrobila 43 nevynucených chyb, zatímco Němka jen osm. „Měla jsem pocit, že hraju strašně," potvrzovala své dojmy ze střetnutí Kvitová i na tiskové konferenci.

Jakoby to už nebyla hráčka, která v minulých týdnech s přibývající jistotou ničila soupeřky. Tenis ji zjevně bavil a jako turnajová čtrnáctka si věřila i na druhou nasazenou soupeřku. „Myslím, že mám hru, která jí nevyhovuje. Ale bohužel to tam dnes prostě nepadalo," podotkla zklamaně. Ale jednu věc jí nikdo neupře. V létě jakoby zažila velký motivační zážeh.

Kvitová: Olympiáda mi dost pomohla

„Můj level hry se v posledních týdnech docela zlepšil," těšilo ji dále v rozhovoru pro Radiožurnál. „A doufám, že takhle půjdu dál," vzhlížela k další soubojům s optimismem i přesto, že v minulých týdnech opustila první světovou desítku a z pozice české jedničky ji sesadila Karolína Plíšková. I další čísla vypovídají, že tenhle rok není z pohledu Kvitové ten nejvydařenější. Tak málo výher při grandslamových turnajích jako letos brala šestadvacetiletá tenistka naposledy ještě jako teenagerka. Ale do konce roku má šanci ještě dál vylepšovat náladu při řadě dalších turnajů i fedcupovém finále.

V příštím roce nebude muset vzhledem k letošním horším výsledkům obhajovat žádné velké body, což může být příslibem pro opětovný žebříčkový vzestup. „Letos to nebylo úplně jednoduché období, ale myslím, že mi dost pomohla i olympiáda," připomněla s nadějí Kvitová pro Radiožurnál.

Vyhraje Němka Angelique Kerberová letošní US Open?
Ano
21,8 %
Ne
78,2 %
Celkem hlasovalo 10915 čtenářů.

Reklama

Související témata: