Hlavní obsah

Následuje krajanku? Vinciová se po sezóně rozmyslí, zda bude s tenisem pokračovat

New York

Čtvrtfinálová porážka s Angelique Kerberovou byla možná pro italskou tenistku Robertu Vinciovou posledním vystoupením na US Open v životě. Třiatřicetiletá hráčka připustila, že uvažuje o ukončení kariéry, definitivní rozhodnutí ale chce udělat až po skončení sezóny.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Italská tenistka Roberta Vinciová startuje letos na US Open možná naposledy.

Článek

Vinciová, jež loni v New Yorku v semifinále překazila naděje Sereny Williamsové na zisk Grand Slamu, se v posledních dvou týdnech potýkala s problémy s levou achilovkou a bolavými zády, přesto dokázala na US Open postoupit do čtvrtfinále. "Nevím. Nechci být někým, kdo jednou řekne 'končím' a za dva týdny 'nekončím' a tak pořád dokola. Potřebuju si to na konci roku pořádně promyslet," odpověděla na otázku, zda přijede i v roce 2017.

Tenisově se Vinciové stále daří a ve světovém žebříčku jí momentálně patří osmé místo. "Uvidím, jak se budu cítit a jakou budu mít motivaci. Když odhlédnu od svých zranění, hraju dobrý tenis," dodala.

US Open zvolila loni jako místo pro oznámení konce kariéry její krajanka Flavia Pennettaová. Po vítězství ve vzájemném finálovém duelu v New Yorku překvapila Vinciovou i všechny fanoušky oznámením, že po sezóně pověsí tenisovou raketu na hřebík.

Reklama