Hlavní obsah

Co se skrývá za úspěchy Kerberové? Němka prozradila svá kouzla

New York

Prožila životní rok. Dva grandslamové tituly, stříbrná olympijská medaile z Ria či posun na úplné čelo tenisového žebříčku WTA. Němka Angelique Kerberová se po sobotním triumfu na US Open rozplývala štěstím. Plná pozitivní energie a nálady přišla i mezi zámořské novináře, kterým prozradila, co se skrývá za jejími letošními úspěchy.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Němka Angelique Kerberová s trofejí pro vítězku US Open.

Článek
Fotogalerie

"Snažila jsem se zlepšit řadu věcí," vysvětlovala Kerberová svůj recept. "V první řadě to byla kondice. Také jsem chtěla být agresivnější a chodit si více pro vítězné míče, než jen vracet je přes síť. A také se snažím být silnější mentálně, být pozitivnější a na kurtu soustředěnější," dodala.

"Vždycky jsem snila o tom, že se stanu světovou jedničkou a budu vyhrávat grandslamy. Když teď vidím, že se všechna ta dřina vyplatila, je to ten nejlepší pocit," řekla Kerberová, které po finálové výhře nad Plíškovou gratulovala i slavná krajanka Steffi Grafová, jež byla od malička jejím vzorem.

Levoruká rodačka z Brém, která žije v polském městečku Puszczykowo, dlouho platila za skvělou obranářku, ale mívala problémy s psychikou. Díky zlepšené kondici si teď na kurtu více věří. "Když víte, že vydržíte běhat po kurtu celou dobu a nebojíte se třísetových bitev, hodně to zvedne vaši sebedůvěru," řekla Němka, jež si díky vítězství vydělala 3,5 miliónů dolarů.

Teď se finalistka Wimbledonu a stříbrná z olympijských her těší, že se po dlouhé době uvidí se svými nejbližšími a odpočine si. Po dvoutýdenní pauze ji čekají turnaje v Číně, má už jistou i účast na říjnovém Turnaji mistryň v Singapuru. "Musíte věřit svým snům, ale musíte být trpěliví," zakončila Kerberová.

Reklama