Hlavní obsah

Po brazilské krasavici sní o dalších trofejích do vitríny. Štěpánek uspokojení nepodlehne

Praha

Žádná pauza, žádné lelkování po jednom z životních úspěchů. Tenista Radek Štěpánek po zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Riu plánuje útok na stovku v žebříčku dvouhry. V listopadu osmatřicetiletý borec nemyslí na konec kariéry. Chce naopak vitrínu s cennými trofejemi vyšperkovat dalšími velkými úspěchy.

Foto: Profimedia.cz

Radek Štěpánek nedá bronzovou medaili z Ria z ruky. Plánuje i další partnerství v mixu s Lucií Hradeckou.

Článek

„Nehodlám brzdit nebo se uspokojit," říká bojovně Štěpánek, který se po US Open a tréninku za oceánem dostal na pár dnů i do Česka. „Zpětně mě moc mrzí, že s ohledem na tenisový kolotoč jsem si nemohl užít třeba společnou oslavu olympijské medaile na Lipně s fanoušky. Teprve po návratu domů jsem si uvědomil, jak široký záběr ten úspěch má," vykládá Štěpánek, jenž v Riu vybojoval třetí příčku společně s Lucií Hradeckou ve smíšené čtyřhře.

Medaili prakticky nedá z ruky. „Nosím ji nonstop. Tu krasavici mám pořád u sebe. Jak jsem jinak zapomětlivý, tak medaili se dostává speciální péče," vypravuje s úsměvem a ujišťuje, že nijak nepolevil. „Nepřijde mi to nyní v tréninku klidnější, uvolněnější. Bronz z Ria znamená extra koňské síly, které mě ženou dopředu," vysvětluje.

A teď triumf z Wimbledonu

Má jasně dané cíle. „S olympijskou medailí se moje sbírka zkompletovala. Mám Davis Cup, deblový Grand Slam i kov z her. Ale těmhle trofejím chci přidat další brášky a sestřičky. Slíbil jsem, že vydržím do Tokia, což je dlouhodobější cíl. Stejně tak triumf z Wimbledonu v jakékoliv disciplíně," zasní se Štěpánek.

„Bezprostředně chci ale do stovky, o níž jsem při loňských zdravotních patáliích nemohl ani snít," připomíná tenista, jemuž aktuálně patří sto pátá pozice žebříčku. „Ale teď v sobě mám zase tah a víru. Jsem na sebe pyšný, jako když jsem se před lety dostával do první desítky," říká zkušený tenisový matador, jenž byl před deseti lety osmým hráčem světa.

Sny může naplnit i díky novému partnerovi ve čtyřhře, jímž bude Kanaďan Vasek Pospisil. O jedenáct let mladší tenista s českými kořeny. „Líbí se mi energie, která z něj vyzařuje. Je hodně hladový, má velký elán," hodnotí nového parťáka Štěpánek, jenž plánuje i pokračování spolupráce v mixu s Lucií Hradeckou. „Už jsme domluvení na Australian Open. Lucka je schopná zabíjet servis i chlapům, nebojí se voleje ani žádné rány. Hrálo se mi s ní skvěle," vrací se Štěpánek k putování za bronzovou olympijskou medailí.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová