Hlavní obsah

Nejlepší francouzský pár byl omilostněn a může nastoupit ve finále Fed Cupu

Aktualizováno

V plné síle! Tenistky Caroline Garciová a Kristina Mladenovicová mohou nastoupit v listopadovém finále Fed Cupu proti Česku. Nejlepším francouzským deblistkám ukončila národní federace suspendaci, kterou jim udělila před necelým měsícem kvůli jejich chování na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Foto: Anthony Gruppuso, Reuters

Francouzské tenistky Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová během bitvy o titul ve čtyřhře na US Open.

Článek

Garciaová (v současnosti 24. hráčka světa) a Mladenovicová (52.) po vyřazení v prvním kole olympijského turnaje ve čtyřhře ostře kritizovaly francouzskou tenisovou federaci za zmatky kolem oblečení. Stěžovaly si, že jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musejí mít jako deblový pár stejné oblečení. Mladenovicová proto musela těsně před utkáním půjčit své spoluhráčce výstroj.

Druhý nasazený pár pak podlehl japonské dvojici Misaki Doiová a Eri Hozumiová. Mladenovicová uvedla, že zástupci federace jsou nekompetentní a za porážku mohli oni.

Vedení federace v dnešním prohlášení přiznalo, že na zmatcích neslo svou vinu, a vrátilo je do reprezentace, které zásadním způsobem pomohly do finále Fed Cupu. V semifinále proti Nizozemsku získaly každá bod ve dvouhře a uspěly také v rozhodující čtyřhře.

V trestu naopak dál zůstává Benoit Paire, který musel opustit francouzský tým už v Riu, kde v prvním kole vyřadil Lukáše Rosola. Sedmadvacetiletý hráč se údajně zdržoval dlouhodobě mimo olympijskou vesnici nebo se vracel pozdě. Navíc se o hrách vyjadřoval pohrdavě, protože účastníci turnaje nezískávají žádné body do žebříčku.

Momentálně 38. hráč světového žebříčku nebude až do února příštího roku moci těžit z podpory federace a nemůže být nominován do Davisova poháru, v němž ale dosud nehrál.

Reklama

Související témata: