Hlavní obsah

Odměna za povedenou sezónu. Karolína Plíšková si poprvé zahraje na Turnaji mistryň!

Už je to jisté! Aktuální česká tenisová jednička Karolína Plíšková se poprvé kvalifikovala na Turnaj mistryň. Její start na finále sezóny v Singapuru, jež se odehraje poslední říjnový týden, dnes potvrdila ženská tenisová asociace WTA.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Karolína Plíšková si poprvé zahraje na prestižním Turnaji mistryň

Článek

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se postupu na Turnaj mistrů výrazně přiblížila především svou finálovou účastí na grandslamovém US Open. O jejím startu v Singapuru se rozhodlo na základě výsledků dalších hráček dnes na turnaji v Pekingu, kdy se česká fedcupová šampiónka kvůli dešti nedostala na kurt.

Plíšková letos naplno prorazila do nejužší světové špičky. Vyhrála turnaje v Nottinghamu a Cincinnati, k tomu byla ve finále v Eastbourne a v New Yorku. V žebříčku pro nasazování do turnajů jí patří šesté místo.

"Zatím to byl úžasný rok a to nejlepší je zajistit si účast na finále WTA. Doufám, že v Singapuru uvidím hodně fanoušků a že mnoho dalších bude po světě sledovat mé zápasy. Držte mi palce - jsem nadšená, že tam poprvé v životě pojedu," uvedla na webu WTA Plíšková.

Vedle Plíškové má jistý start v Singapuru také Lucie Šafářová, která se mezi osm nejlepších párů kvalifikovala po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové ve čtyřhře. Velkou šanci na účast v deblovém finále WTA Tour mají Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou i právě Plíšková, jež je spolu s Němkou Julií Görgesovou v průběžném žebříčku osmá.

Ve hře jsou poslední tři místa

O možnost doplnit Plíškovou ve dvouhře bojuje i vítězka Turnaje mistryň z roku 2011 Petra Kvitová, která se po víkendovém triumfu ve Wu-chanu posunula v pořadí sezóny na dvanácté místo.

Účast v Singapuru mají jistou světová jednička Angelique Kerberová z Německa, její předchůdkyně na trůnu Serena Williamsová z USA, Rumunka Simona Halepová a spolu s Plíškovou se dnes kvalifikovala také obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská z Polska. Ve hře zbývají poslední tři volná místa.

Turnaj se hraje od 23. do 30. října.

Reklama