Hlavní obsah

Plíšková si poveze na premiérový Turnaj mistryň překvapení

Praha

Nečekaný talisman před premiérou na Turnaji mistryň dostala tenistka Karolína Plíšková. Štěstí v Singapuru jí má přinést plyšová želva. Česká reprezentantka se kvalifikovala mezi nejlepší osmičku roku 2016 a bude od 23. října bojovat s nejlepšími hráčkami světa. A to i ve čtyřhře. „Tohle bude asi můj jediný talisman, více jsem nedostala,“ smála se čtyřiadvacetiletá tenistka, která dostala maskota od devítileté Terezy Valentové, hráčky Sparty.

Karolína Plíšková před Turnajem mistryňVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nečekám asi nic, úspěch je, že jsem se tam dostala, uvidím, jak to tam bude vypadat. Kromě Sereny tam budou hráčky z TOP 10. Když budu hrát dobře, mohu porazit všechny," věří si Plíšková.

Známější z obou dvojčat Plíškových byla před pár dny zařazena i do pětičlenné nominace o nejlepší tenistku na okruhu WTA v této sezóně. S tímto triumfem ale Češka, která byla letos ve finále US Open, nepočítá. Podle ní jsou v nominaci jiné favoritky. Do výběru se dostaly také Angelique Kerberová, Serena Williamsová, Simona Halepová a Garbiňe Muguruzaová.

Na Turnaji mistryň se snoubí vrcholový sport s luxusem. V hotelu je bazén na střeše, vybraná menu, slavnostní zahájení ve večerních šatech. I to je součást miliónového turnaje v Singapuru.

Hlavní ale budou výsledky na kurtu. "Nevím, jaká bude skupina, musím se poprat se všemi. Můj cíl je postoupit ze skupiny," dodala Plíšková, která více prozradila ve videu.

Reklama

Související témata: