Hlavní obsah

Plíšková jde na Turnaji mistryň do boje. Kouč jí věští triumf!

Věří si, a tak chce česká tenisová jednička Karolína Plíšková svůj premiérový duel na Turnaji mistryň v Singapuru odehrát sebevědomě. Dnes své síly v Bílé skupině poměří se světovou trojkou Garbiňe Muguruzaovou (od 15:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Karolína Plíšková s talismanem pro štěstí před Turnajem mistryň.

Článek

Plíškové se proti Španělce daří, má s ní pozitivní bilanci 3:1, naposled ji zdolala letos cestou za titulem v Cincinnati. „Máme podobnou hru, chodíme do toho a cítím se proti ní na kurtu jistě. Plán je pořád stejný: musím dobře servírovat a diktovat výměny. Ona musí běhat, ne já," podotkla čtyřiadvacetiletá světová pětka, jež už zná jméno třetí soupeřky ve skupině. Stala se jí Ruska Světlana Kuzněcovová, která si účast zajistila triumfem na turnaji v Moskvě.

I trenér Jiří Vaněk věří, že první zápas Plíškové na Masters může dopadnout dobře. „Když to Kája zvládne, tak jí to psychicky pomůže do dalších zápasů," soudí kouč.

Plíšková půjde na kurt až pozdě večer místního času. „Ani mi to nevadí. Mám na všechno víc času. Můžu se v klidu najíst a připravit. Určitě nejsem ranní ptáče," zasmála se Plíšková. „Když má Karolína ten svůj spánek, tak hraje dobře," konstatoval Vaněk, který své svěřence v legraci zavěštil, že Masters vyhraje.

Trenér: Na Radwaňskou si zvykneš!

„Postoupíš ze skupiny přinejhorším druhá, máš tam Kerberovou v semifinále a ve finále pak Radwaňskou, na kterou si zvykneš ve skupině a ve finále ji zkouříš," tvrdil trenér.

Vzhledem k tomu, že v Singapuru je horko a především dusno a deštivo, tráví Plíšková celý den před úvodním utkáním na hotelu. „Všude je tady klimatizace a zima. Ale tím, že hrajeme v hale, tak je ten přechod trochu jiný. Na US Open přijdete z klimatizace ven do čtyřiceti stupňů. Tady to není tak strašné. Musím se jen dobře naladit," řekla Plíšková.

„Je třeba do toho od začátku vlítnout. Na tréninku byla čerstvá a i hlava dobře fungovala, tak jsem to do ní hustil. Tím trychtýřem jsem to tam nalejval, co to šlo," dodal trenér české jedničky.

Jak dopadne duel Plíšková - Muguruzaová na Turnaji mistryň?
Zvítězí česká tenistka
87,1 %
Vyhraje Španělka
12,9 %
Celkem hlasovalo 4816 čtenářů.

Reklama