Hlavní obsah

Největší zbraň je pryč, Plíškovou zradil servis. Radwaňská mě teď nezajímá, smutnila po porážce

Singapur

Druhý zápas Karolíny Plíškové na Turnaji mistryň jakoby svým průběhem okopíroval ten první, jen finální obrat se tentokrát proti Rusce Světlaně Kuzněcovové nezdařil. Česká tenistka si po utkání stěžovala především na výpadek prvního servisu, na němž bývá její hra postavená.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková v zápase Turnaje mistryň s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Článek

Stejně jako proti Španělce Muguruzaové, měla i tentokrát v první sadě navrch, ale ve druhé už se převaha začala přesouvat na stranu soupeřky.

„Rozdíl byl v podání. Hlavně do prvního jsem se vůbec netrefovala. Pak už jsem se snažila to tam jen nějak dostat. Po druhém servisu mě totiž dostávala pod tlak a v důležitých momentech byla trochu lepší než já. Trefila víc prvních podání, což bylo klíčové," popsala příčiny nezdaru tenistka z Loun.

Plíšková přitom patří k nejlépe servírujícím hráčkám na okruhu, v počtu es je rekordmankou. Jenže proti Rusce dala jen dvě.

Ztratila rytmus, přišla únava

„Na podání jsem ztratila rytmus, musela jsem ubrat na rychlosti, abych se vyhnula druhému servisu. Trochu jsem cítila rameno, možná i proto nebylo první podání tak rychlé a přesné. Jsem také víc unavená, protože jsem častěji podávala než obvykle," vysvětlovala Plíšková s tím, že musela více využívat druhý servis.

Po první sadě se ale zdálo, že na Kuzněcovovou už dolehla únava. Ruska ještě v sobotu bojovala o titul v Moskvě a po bleskovém přesunu do Singapuru absolvovala už druhý velmi náročný zápas.

„Její výdrž mě ale vůbec nepřekvapuje. Vyhrála dva grandslamy, není to někdo, kdo by se jen tak najednou objevil. Je hodně silná a hraje výborně. Proti ní to tady bude mít každý těžké, obzvlášť na tomhle povrchu, který jí vyhovuje," myslí si světová pětka.

Soupeřka jí během utkání trochu deptala bekhendovými čopy. „Pro mě je trochu frustrující hrát pořád bekhend a ne tolik forhend, z něhož můžu tlačit a otevřít si kurt. Ona má odlišnou hru. Momentálně možná předvádí svůj nejlepší tenis. Titul v Moskvě jí hodně nakopl, proto má teď tolik sebevědomí," uznala svěřenkyně Jiřího Vaňka.

Na zápas s Radwaňskou nemyslela

Přesto ve třetí sadě za stavu 6:5 byla při svém podání Plíšková dva míčky od vítězství, jenže koncovku dotáhnout nedokázala. „Jsem trochu zklamaná, ale je třeba si z porážky vzít pozitivní věci. Teď budu hrát i čtyřhru, čeká mě také poslední zápas ve skupině a udělám všechno, abych uspěla," ujišťovala.

Kuzněcovová už má postup jistý, Plíšková si může zajistit účast v semifinále vítězstvím v závěrečném duelu s Polkou Radwaňskou, kterou však ještě nikdy neporazila. „Na ten zápas teď ale vůbec nemyslím," odsekla při dotazu na páteční poslední soupeřku ve skupině.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.